Annonce
Ugeavisen Ølgod

Nu er de 100: Skovlund Friskole har fået 11 nye elever på et år

Hver morgen begynder med morgensamling med sang, historie, fælles beskeder og fadervor, da det er en Grundtvigsk-Koldsk skole. Til højre i billedet ses souschef Susanne Zacho. Foto: Karina Øhlenschlæger

I den forgangene uge rundede elevtallet på Skovlund Friskole for første gang 100, siden skolen begyndte i 2012.

Annonce

Skovlund: - Det smager godt med et trecifret tal, siger Susanne Zacho, der er souschef på Skovlund Friskole, der i den forgangne uge kunne byde velkommen til elev nummer 100.

Det er første gang skolen, der begyndte efter den lokale folkeskole lukkede i 2012, har 100 elever indskrevet på en gang. De begyndte 78, i 2015 var de nede på 69, men nu går det igen op.

- Vi begyndte at snakke om det for et år siden, men vi troede, at det lå længere ude i fremtiden, siger Susanne Zacho.

Selvom der nu er 100 elever, er der stadig plads til flere, men det afhænger lidt af årgangen, hvor mange, for skolen vil ikke have for store klasser.

Skovlund Friskole

Slogan: "Det skal være sjovt at gå i skole"Skolens værdier bygger på de Grundtvig-Koldske skoleideer og livssyn, hvor sang og fortælling er væsentlige elementer i hverdagen.

De tre kerneværdier:

Talent - Det er positivt at have talent, og alle børn har evner og anlæg, som udfolder sig og blomstrer i det rette miljø.

Vilje - Modet og viljen til at ville er det vigtigste, vi kan give vores børn.

Sammenhæng - At se sig selv som en del af en større sammenhæng er en forudsætning for at kunne forstå sig selv og mestre livet.

Kilde: www.skovlundfriskole.dk

Alle elever ligger - næsten - stille, når der fortælles historie. På grund af sygdom samt at 6.-7. klasse havde fri fra morgenstunden, da 7. klasse er til konfirmationsforberedelse, var det ikke alle 100, der var samlet denne morgen. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Skiftet

At skolens elevtal er vokset de senere år skyldes flere ting, blandt andet har tilflytningen til byen givet flere elever på skolen.

- Der er også nogle, der vælger en lille skole til, fordi de føler, der bliver mere tid til deres børn, siger Susanne Zacho.

Der er også elever, der skifter, fordi de ikke trives, der hvor de er, og så er der de elever, der kommer, fordi deres forældre har hørt godt om skolen fra andre.

- Mund til mund-metoden er vores bedste reklame. Man stoler på det, hvis nogen, man kender, siger noget godt om skolen, siger Susanne Zacho.

Annonce

Engagement

Hvis man som forældre vil have sit barn på friskolen, kræver det også, at man deltager i skolens liv, blandt andet til arbejdsdage og skoleforestillinger.

- Vi vil gerne have et tæt samarbejde med forældrene. De skal vise deres opbakning, komme her på skolen, stikke hovedet ind engang imellem, og de er altid velkomne til morgensamlingen, siger Susanne Zacho og tilføjer:

- Det giver bare noget andet at se hinanden ansigt til ansigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

35 års jubilæum

Annonce