Annonce
Ugeavisen Ølgod

Nu er Kulturdagene i Ølgod i gang: - Gratis for alle unge

- Vi har alle brug for fælles oplevelser. Det giver noget at snakke om, siger Rigmor Bek-Pedersen. Hun er formand for kulturdagene i Ølgod. Foto: Michael Svenningsen
Formanden for Kulturdagene i Ølgod, Rigmor Bek-Pedersen, glæder sig over det spændende program, som strækker sig over to måneder og slutter af med Peter Schaufuss Ballettens fortælling om Nøddeknækkeren.

Ølgod: Lørdag den 25. september åbnede Kulturdagene i Ølgod for 32. gang.

Da Kulturdagene begyndte i 1990, varede arrangementet en weekend. Dengang var forfatteren Hanne Vibeke Holst det store trækplaster.

- Der var fyldt med unge mennesker dengang i 1990. Vi havde lavet en aftale med skolen om, at de kunne komme ned og høre Hanne Vibeke Holst holde foredrag. De havde haft om hende i skolen ugen op til foredraget. Det var fantastisk at se så mange engagerede unge mennesker, fortæller Rigmor Bek-Pedersen, som er bestyrelsesformand for kulturdagene i Ølgod.

Annonce

Rigmor Bek-Pedersen fik selv øjnene op for kulturen i 1956, da hun gik på Egå Efterskole. Med skolen skulle hun ind på Århus Teater og se en forestilling. Det var for hende begyndelsen til et et liv fyldt med kultur i alle former.

Vi tilbyder gratis adgang for børn og unge under 18 år til alle arrangementer.

Rigmor Bek-Pedersen

Stædig og vedholdende

Lørdag den 25. september åbnede borgmester Erik Buhl kulturdagene. Her sagde han om bestyrelsesformanden Rigmor Bek-Pedersen:

- Rigmor er ikke stædig. Hun er vedholdende.

Kulturdagene i Ølgod har udviklet sig på de 32 år. I år kan man komme ind og se de mange forskellige forestillinger fordelt over to måneder.

Rigmor Bek-Pedersen er uddannet sygeplejerske fra Århus Kommunehospital. Hun har været fascineret af kulturen siden 1956, hvor hun første gang kom på Århus Teater. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Gratis for unge under 18 år

- Vi holder fast i det oprindelige projekt, med at der skal være kultur for alle aldre og i forskellige genrer. Det har dog for det meste været svært at finde noget, som de unge har lyst til. I år prøver vi så at gå en anden vej. Vi tilbyder gratis adgang for børn og unge under 18 år til alle arrangementer, undtagen til nisseforestillingen, som er en børneforestilling. Vi håber at se alle de trofaste gæster og mange nye publikummer, siger Rigmor Bek-Pedersen.

I oktober kan man blandt andet høre tidligere ambassadør Friis Arne Pedersen holde foredrag med emnerne: Hvor er EU på vej hen? Hvad sker der med USA og Kina? Hvor går Danmark hen?

I november kommer bysbarnet Margrethe Vestager og giver sit bud på EU i fremtiden.

Annonce

Fælles oplevelser

- Vi har alle brug for fælles oplevelser. Det giver noget at snakke om. Der er ikke noget så rart, som når man mødes dagen efter et kulturarrangement og kan snakke om det. Folk får noget med sig hjem. Noget, der sætter tankerne i gang. Det er vigtigt, specielt i en tid hvor vi er blevet lidt mere alene efter coronaperioden, siger Rigmor Bek-Pedersen.

Den 5. december kommer Peter Schaufuss og hans ballet til Ølgod, hvor de opfører "Nøddeknækkeren". Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Peter Schaufuss Balletten

Kulturdagene slutter med Peter Schaufuss Balletten, der kommer med "Nøddeknækkeren".

Peter Schaufuss har dannet sit eget balletkompagni i Edinburgh i Skotland. Her i efteråret har han arrangeret en Danmarksturné, hvor vi i Ølgod er så heldige at komme i betragtning.

Det er 15. gang Peter Schaufuss Balletten kommer til kulturdagene i Ølgod.

- I Ølgod synger folk med. Man kan mærke, at de holder af at synge. Det har ramt mig lige i hjertet, fortæller Peter Schaufuss mig hver gang, de er her. Han holder meget af at komme her, og vi glæder os hver gang, det er muligt at få ham til kulturdagene, siger Rigmor Bek-Pedersen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgod Kulturhus klædt klimavenligt på til jul

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hvad synes I om, vi nu igen bruger mundbind?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Hardy går på pension efter 43 år ved maskinforretningen: - Jeg er aldrig rigtig blevet udlært

Ugeavisen Ølgod

Har du også fundet nogle af julemandens små gaver?

Ugeavisen Ølgod

Forestillingen om Pippi er udsat

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Ølgod

Julestemning på Østbækhjemmet

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Ugeavisen Ølgod

Besked om datalæk på mobilen? Sådan skal du reagere

Ugeavisen Ølgod

Drabanterne opfører teaterstykke om verdens stærkeste pige

Ugeavisen Ølgod

Nanna giver sine egne hesteoplevelser videre til andre unge piger: - Hestene griner ikke, når jeg kommer med morgenhår

Ugeavisen Ølgod

Nordenskov vil omdanne kroen til medborgerhus – hvis den kan finde pengene

Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Ølgod

Emma fra Sig drømmer om at komme til at spille for Chelsea eller Manchester United

Ugeavisen Ølgod

Kom til jul i Janus

Ugeavisen Ølgod

Grisebønder leverede stort overskud

Ugeavisen Ølgod

Gabriel fra Ansager udgiver debutsingle om at vælge nye veje i livet

Ugeavisen Ølgod

Lise og Troels støtter grisebanko i Ølgod Hallen

Ugeavisen Ølgod

Pengene er på vej til kunstgræsbanen i Helle FC

Ugeavisen Ølgod

Varde Kommune bør have en støttefunktion for virksomhederne

Ugeavisen Ølgod

STU-ungdommen mødte politikerne: Spændende at høre om kommunalpolitik

Ugeavisen Ølgod

Martin åbner dørene op til valg i kulturhuset: - Der står altid en lille flok og venter på at blive de første med krydset

Annonce