Annonce
Ugeavisen Ølgod

"Nummer 17" giver et nummer til Mariefestival

Bandet Nummer 17 består af: Michael Korsgaard (klaver og cajon), Michael Jørgensen (guitar), og Jesper Hinsch (lead vokal og guitar ). PR-foto
Bandet "Nummer 17" består af tre lokale mænd, de har været med siden Mariefestival begyndte.
Annonce

Ansager: Da den nu 46-årige Jesper Hinsch fyldte 30 år, fik han en guitar af sine forældre - han kunne bare ikke spille på den. Ti år senere kom han sammen med sit band med til Mariefestival.

- Jeg havde i nogle år gået og drillet mine forældre med, at hvis de havde presset mig til at spille guitar, da jeg var barn, så ville jeg være god nu, så da jeg fyldte 30 år, gav de mig en akustisk guitar, siger Jesper Hinsch og tilføjer beskedent:

- Jeg gik i gang med at lære det, og det er gået meget godt.

Faktisk er det gået så godt, at han sammen med sit band "Nummer 17" for sjette gang er på plakaten til Mariefestival i hjembyen Ansager.

- Mine forældre hygger sig vældigt med, hvad det er blevet til, siger Jesper Hinsch med et grin.

Annonce

Skoleband

Da Jesper begyndte at lære at spille guitar, lavede han en duo sammen med Michael Jørgensen, der er lærer på Ansager Skole - samme sted, som Jesper er pedel.

- Michael spillede også hobbyguitar, så vi øvede sammen i kælderen på skolen, og det udviklede sig derfra, fortæller Jesper Hinsch.

De fik også en tredje mand med i bandet, Michael Korsgaard, er spiller klaver og cajon (en trommekasse red.)

"Nummer 17" spiller lidt til fester, og repertoiret er alt fra Kim Larsen over Folkeklubben til Creedence Clearwater Revival.

Annonce

Egne sange

Efter flere år kun med coverversioner af andre kunstneres sange, er de også selv begyndt at skrive sange.

- De seneste fire år er vi begyndt at skrive vores egne numre. Det kan man bruge på Mariefestivalen, hvor man optræder i koncertform, hvor folk sidder og lytter. Det passer jo ikke på torvescenen en fredag aften klokken 23, siger Jesper Hinsch.

Netop torvescenen i Ansager var der, Helge Engelbrecht hørte "Nummer 17" og spurgte, som de ville spille til den første Mariefestival.

- Det ville vi selvfølgelig gerne, og han har spurgt hvert år, om vi ville være med. Vi får lov til at spille vores egne numre, som, vi selv synes, er blevet gode. Vi er da stolte over, at han bliver ved med at have os med, siger Jesper Hinsch, der også synes, det er hyggeligt med et publikum i blandede aldersgrupper, som det er til festivalen.

"Nummer 17" spiller forskellige steder rundt i byen til festivalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce