Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ny skrædder på Cirkusrevyen

Michael Nøhr i fuld sving, som skrædder i sit værksted i Valby. Foto: PR Foto.

Michael Nøhr fra Tistrup er uddannet skrædder ved Det Kongelige Teater. Han har lige fået et ærefulde erhverv, som kostumier på Cirkusrevyen.

Annonce

Tistrup: Michael Nøhr er 42 år og fra Tistrup. Han bor for sig selv i København, og har altid dyrket sin karriere. Micahel Nøhr er landet i et konge job, som som kostumier, det vil sige, at han designer alle kostumerne til Cirkusrevyen. Den tidligere kostumier stoppede efter 25 år. Her er tale om et et unikt fag. Der er kun fire kostumiers i hele landet, der kan leve af at sy kostumer til revyer.

- Mit samarbejde med Lisbet Dahl på Cirkusrevyen er fantastisk. Hun er revyernes dronning, og er helt oppe på beatet. Man kan ikke mærke, hun er blevet 72 år. Hun ved, hvad hun vil, er direkte og super detaljeorienteret ligesom mig. Det er dejligt, og letter arbejdsgangen, siger han.

Jeg har en skabertrang og noget kreativt, der altid vil frem

Michael Nøhr, kostumier

Fakta:Til foråret kan Michael Nøhr også skrive foredragsholder på sit cv. Der kommer han til Varde, og fortæller om sit liv og kreationer blandt de ypperst kostumiers i Danmark lige nu. Følg med på FOF Varde.

Fjer og pallietter indgår meget gerne i kostumerne. Michael Nøhr giver den fuld gas med overdådige kostume-kreationer til festlige lejligheder. Foto: PR Foto.
Annonce

Barnepigen inspirerede

Michael Nøhr elsker at sy. Hans interesse for at sy og designe kostumer blev vakt allerede tilbage i 1988, hvor han som 12-årig, var oppe i hallen og se et teaterstykke i forbindelse med jubilæet for stavns-båndets ophævelse, hvor det handlede om Nørholm Gods.

- Min barnepige i Tistrup, Mona Jørgensen, syede også altid. Hun var en stor inspiration, og medvirkende til at jeg begyndte at spille teater blandt andet i 7-kanten, fortæller Michael Nøhr, der har arbejdet med kostumer på alle de store revyer i Esbjerg, Nykøbing, Rottefælden og Odense og nu også på Cirkusrevyen.

- I Cirkusrevyen er vi i gang med at sy fra midten i februar. Vi sidder fysisk ude på Bakken og syr de sidste tre uger op til premieren. Der er vi 12 ansatte. Vi skal have 250 kostumer færdige til premieren midt i maj til de cirka 13 medvirkende på scenen. Det er mange kostumer. Når første revyen er i gang, er jeg kun ude et par enkelte gange og se til det hele. Ellers sørger påklæderskerne for småreparationer under forløbet, siger Michael Nøhr.

Michael Nøhr er ny kostumier, det vil sige kostumedesigner, på Cirkusrevyen på Bakken nord for København. Foto: PR Cirkusrevyen
Annonce

SKAM serien.

Michael Nøhr bor til daglig i hjertet af København, og har værksted i Valby, men Tistrup glemmer han aldrig.

- Jeg nyder at være hjemme på besøg, og har udover familien stadig mange venner og veninder på disse kanter. Lige nu arbejder jeg med kostumerne på den populære norske ungdomserie SKAM. Et skønt job, da jeg kan arbejde på tingene helt fra bunden, fortæller han.

Michael Nøhr syr lige nu sammen med kvinder fra Nationalmuseet historisk korrekte dragter til en Jane Austen festival i Bath. Han har en stor interesse i at sy historiske kostumer.

Annonce

Fremtiden

Michael Nøhr beskriver sig selv, som et søgende menneske, der altid er på vej mod nye opgaver.

- Jeg bliver ofte inspireret på udenlandsrejser til for eksempel London og Paris. Det er om vinteren, vi syr kostumerne til Cirkusrevyen, men det kan jo ikke nytte noget, at vi så ikke kender til sommerens mode, når det er dér revyen spiller.

En skønne dag drømmer Michael Nøhr om at bo langt ude på landet igen og have en kostume syskole på en smuk stråtækt gård eller lignende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce