Annonce
Ugeavisen Ølgod

Nyt projekt skal øge læselysten blandt elever på Agerbæk Skole

Eleverne på Agerbæk Skole glæder sig til at begynde på læselyst-projektet efter sommerferien. Foto: Mia Bentzen
Efter sommerferien skal Agerbæk Skole deltage i et projekt, der skal teste, hvorvidt læselysten bliver større blandt eleverne, hvis undervisningen i dansk bliver krydret med gamle sagn og fortællinger fra lokalområdet.

Agerbæk: De gode historier ligger gemt alle steder. Også lige udenfor ens egen dør. Det kommer 3. og 4. klassetrin på Agerbæk Skole til at lære meget mere om, for inden længe skal eleverne dykke ned i folkesagn, rim og remser fra deres eget lokalområde.

I samarbejde med Varde Bibliotek deltager skolen nemlig i et projekt, der har til formål at øge læselysten blandt børnene ved at tage udgangspunkt i fortællinger fra egnen.

- Vi har jo en tro på, at når noget tager et lokalt udgangspunkt, så kan tingene blive en smule mere nærværende. Det bliver mere autentisk for børnene, hvis man er i stand til at bygge bro til nærmiljøet, siger Kenneth Bjerre, som er skoleleder for Agerbæk Skole og Starup Børneby.

Annonce

Et lille skridt på vejen

Agerbæk Skole er den ene af to skoler i Varde Kommune, som deltager i projektet, der hedder Hver by har sin heks og hvert sogn sine trolde. Det er en forsøgspulje fra Slots- og Kulturstyrelsen, som har givet tilskud til projektet, der blot er ét ud af i alt 34 læselyst-forløb, som skal gennemføres rundt i landet.

- Hvis vi kan få skruet en smule op for lysten til at læse, så er det jo et lille skridt på vejen. Der er selvfølgelig flere ting, som spiller ind, men vi håber, at projektet kan bidrage til at skabe interesse for læsningens univers, siger skoleleder Kenneth Bjerre.

Annonce

Historierne får nyt liv

De gamle tekster bliver støvet af og omskrevet til børnesprog af forfatter og kunstner Mikkel Frost Nordin. Derudover kommer der til at indgå sange og skuespil i projektet, mens børnene vil blive testet for at se, om forløbet har haft effekt på læselysten.

Skoleleder Kenneth Bjerre sammen med bibliotekar og dansklærer Tove Søndergaard i det nyrenoverede, fælles folke- og skolebibliotek på Agerbæk Skole. Foto: Mia Bentzen

Bibliotekar og dansklærer i indskolingen på Agerbæk Skole, Tove Søndergaard, ser også frem til at opleve, hvordan børnene tager imod projektet:

- Jeg tror bestemt, at børnene bliver grebet af de her historier, når de får dem præsenteret. Så jeg glæder mig allermest til at se børnenes begejstring, siger Tove Søndergaard.

Forløbet kommer til at strække sig over en periode på tre til fire måneder og forventes at begynde efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce