Annonce
Ugeavisen Ølgod

Opsving har bidt sig fast: Endnu et godt år for hushandler i landsbyer

Ejendomsmæglerne Steen Helleberg Noer og Mathias Eckholdt Jørgensen kan glæde sig over endnu et år med et solidt hussalg øst for Varde. Arkivfoto: Morten Nielsen
I nogle år var man ret bundet til fast ejendom i byerne øst for Varde. Men for tredje år i træk er husene atter til at sælge.
Annonce

Agerbæk: Der er to rigtig gode argumenter for at bosætte sig i landsbyerne øst for Varde. Dels er kvadratmeterpriserne moderate, dels er der 250.000 arbejdspladser inden for pendlerafstand. Her regnes arbejdspladserne i Esbjerg, Vejle og Kolding med sammen med byer som Varde, Ølgod, Grindsted og Billund.

Ejendomsmægler Steen Helleberg Noer fra EDC i Agerbæk kan se tilbage til nogle år med opsving. Hans kerneområde er byer som Agerbæk, Starup-Tofterup, Årre, Grimstrup og Glejbjerg - altså mindre byer i området øst for Varde. Her kom der opsving i hussalget i 2017, og de gode takter har bidt sig fast. Der er også fremgang i hussalget i 2019.

- Vi sælger omkring 40 villaer i år, siger Steen Helleberg Noer.

Det er en fremgang, som har varet ved siden 2017.

Annonce

Huse fra 1970'erne

Før den tid var det vanskeligt at komme af med boliger i byerne. Markedet havde det skidt, men nu kan man sælge igen.

- Det er til at sælge et etplanshus fra 1970'erne, siger Steen Helleberg Noer.

Prisen skal ligge på 7000-8000 kroner per kvadratmeter, hvis der skal være salg i form for villaer, fortæller han.

Hvis der er tale om nyistandsatte huse, så er prisen på cirka 10.000 kroner per kvadratmeter i disse byer.

I 2016 solgte EDC i Agerbæk 27 villaer, i 2017 var tallet steget til 35, i 2018 var det var omkring 40 villaer og sommerhuse, og i år lander salget omkring 40 - men kun villaer, vurderer Steen Helleberg, som nu kan se tilbage på tre stabile år oven på finanskrisen, som var hård ved hussalget.

Huspriserne i Varde Kommune ligger her ved udgangen af 2019 på 8577 kroner per kvadratmeter i gennemsnit. På landsplan er gennemsnittet 14.129 kroner, oplyser Videncentret Bolius. Priserne i Varde Kommune har ligget nogenlunde på samme niveau i de seneste ti år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Lone er med til at gøre Ølgod aktiv

Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce