Annonce
Ugeavisen Ølgod

Papirsposer, natursko i gummi og kork, bæredygtige briller af træmasse og økologiske bomuldst-shirts

Hedi Vestkær fra gårdbutikken Fru Vestkær genbruger emballage inklusiv fyld til forsendleser, og anvender kun papirsposer for at være miljøvenlig. Privatfoto
Ølgods handelsliv går miljøet i møde.
Annonce

Ølgod: Hos Heidi på gårdbutikken Fru Vestkær ved Ølgod tænkes der i hverdagen på bæredygtighed og miljø.

- Jeg genbruger simpelthen alt det emballage, jeg kan, både i butikken fysisk og online - også indmad og fyld, siger Heidi Vestkær, der piller de værste klistermærker af fra andre firmaer, for ikke at skabe forvirring omkring hendes postsendte produkter. Desuden anvender vi kun papirsposer, siger Hedi Vestkær.

Hos Søs Sko forhandles et økologisk skomærke (Nature), hvor sålen er fremstillet af naturgummi og kork.

- Jeg har også miljøvenlige tøjmærker og oplever i stigende grad at bæredygtigt tøj og sko efterspørges i Ølgod, siger Anita Grüner Hansen i Søs.

Butiksmedhjælper Irene Toft Andersen i tøjbutikken Just For You fortæller, at de blandt andet har bluser fra Vero Moda, der er produceret bæredygtigt.

Bæredygtige briller har været efterspurgt globalt siden starten af årtusindeskiftet. Et af de allerstørste mærker med flere priser på bagen forhandles hos Andersen Nørgaard Optik, der forhandler en bred vifte af briller af mærket Monkeyglasses.

- Siden 2009 har det bæredygtige brilledesign Monkeyglass været efterspurgt, siger Niels Nørgaard Andersen og tilføjer:

- Jeg har forhandlet dette mærke i flere år. Man kan blandt andet købe en brille beklædt med bæredygtig læder og mange af råmaterialerne til stellene er bionedbrydelige og fremstillet af blandt andet bomuldsblomster og træmasse. Brilleæskerne er lavet af genbrugspapir.

Butiksassistent Iris Hansen i Søs Sko poserer for fotografen foran de naturlige sko med sål af bæredygtig kork og gummi. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce