Annonce
Ugeavisen Ølgod

Pas på miljøet: Lån dit konfirmationstøj

Præst Else Juul kan mærke, at de unge konfirmander er begyndt at tænke meget mere på klimaet. Det er ikke pinligt at gå i genbrugsbutikker mere, men derimod trendy. Foto: Tatjana Johnsson
Ølgod Kirke indsamler konfirmationstøj, så de unge konfirmander kan være miljøbevidste på deres store dag. Det er blevet en succes på kort tid.
Annonce

Ølgod: Forår og konfirmationer følges ad. Årets unge konfirmander trækker snart i konfirmationstøjet og skal fejres på deres store dag. Sognepræst Else Juul i Ølgod Kirke går ind for genbrug. Også når det gælder konfirmationstøj til både drenge og piger. Kirken samler ind, så man kan låne sig frem.

- Vi startede i et samarbejde med menighedsrådet en indsamling af konfirmationstøj til kirken sidste år. Både drenge og pigetøj, siger Else Juul og fortsætter:

- Jeg troede egentlig, det var mest oplagt, at det kun var pigetøj, vi indsamlede, da de færreste konfirmationspiger har lyst til at genbruge deres kjole. Så er det jo mere almindeligt at genbruge en habit for en dreng, men da de unge mennesker er i voksealderen, gik det hurtig op for mig, at drengene også gerne afleverer deres tøj.

Vi startede i et samarbejde med menighedsrådet en indsamling af konfirmationstøj til kirken sidste år, der kan lånes til den store dag. Her er både drenge og pigetøj.

Else Juul, præst

Annonce

Den praktiske del

Menighedsrådet sørger for, at genbrugstøjet er velholdt, pænt og rent og hængt på bøjler på tøjstativer.

- Det er meget tydeligt, at de unge mennesker i dag tænker på klimaet. Det er ikke som for fem år siden på nogen måde pinligt at gå i genbrugsbutikker og genbrugstøj. Tværtimod er man med på tendensen om at være bevidst om miljøet, siger Else Juul.

Har du konfirmationstøj at donere til kirken, så kontakt gerne Else Juul på mobil: 2058 3852.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce