Annonce
Ugeavisen Ølgod

Pilotprojekt skal sikre interesse for plejefaget

Teamleder Susanne Falk Pedersen på Helle Plejecenter og fællestillidskvinde i Varde Kommune, Hanne Jespersen er begejstrerede over et pilotprojekt, der er med til at skabe interesse for plejefaget blandt unge i folkeskolen. Foto: Tatjana Johnsson
Unge i alderen 15-17 år tilbydes fritidsjob på Helle Plejecenter i Starup. Indtil videre for en to-årig periode.
Annonce

Starup-Tofterup: Tal fra Danmarks Statistik viser, at der bliver flere og flere ældre i Danmark. Om få år mangler der for alvor uddannede folk i hjemmeplejen. Det vil man gerne gøre noget ved og forsøge at forebygge i Varde Kommune.

Derfor er der et to-årigt pilotprojekt i gang, hvor unge i alderen 15-17 år har mulighed for at have et fritidsjob på plejecentrene Carolineparken i Varde og Helle Plejecenter i Starup-Tofterup. Pilotprojektet skulle gerne munde ud i, at de unge får lyst til at uddanne sig indenfor hjemmeplejen.

- Vi har en klar forventning om, at vi på denne måde kan gøre mere reklame for vores fag, og at de unge vil spire og få lyst til mere og lade sig rekruttere på sigt, siger teamleder Susanne Falk Pedersen på Helle Plejecenter.

Der bliver flere ældre i Danmark

- Befolkningen forventes at vokse med 279.000 eller 4,8 procent over de næste ti år.
- Det er primært de allerældste, der bliver flere af.
- Alene gruppen af over 80-årige forventes at vokse med 150.000 personer i løbet af 10 år svarende til 58 procent flere end i dag.
- Gruppen af 65-79-årige forventes at vokse med 58.000 og dermed være syv procent større end i dag.

Kilde: Danmarks Statistik 2018/19

Annonce

Øget interesse for praktikplads

De to ungarbejdere startede i oktober, og de har allerede banet vejen for, at der har været søgning på at komme i ungdomspraktik på plejecentret.

- Mund til mund metoden, hvor pigerne omtaler os i det daglige, giver endnu mere omtale blandt andre unge på skolen i Agerbæk, hvor de går i 9. klasse. Det er alletiders vej for at udbrede kendskabet til vores fag positivt, siger Susanne Falk Pedersen.

Annonce

Socialt samvær og nærvær

Opgaverne som de unge i alderen 15-17 år skal løse foregår i samvær med beboerne.

- Opgaverne bag pilotprojektets koncept skal være af en social karakter, og en form for beskæftigelse, der kan bringe ekstra liv og nærvær ind i dagligdagen for vores beboere, siger Hanne Jespersen, der er fællestillidsmand i Varde Kommune og tilføjer:

Det kan til eksempel være at spille spil, højtlæsning, synge eller spille musik, lære noget om at bruge skype og apps, gåture eller helt andre relationsskabende aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce