Annonce
Ugeavisen Ølgod

Politikere siger nej til yderligere støtte til Byens Rum i Årre

Sådan ser det kommende Byens Rum ud i øjeblikket. Foto: Martin Ravn
Byens Rum - en plads, der er ved at blive bygget i Årre - har allerede fået 1,24 millioner kroner i kommunal støtte, og derfor vil økonomiudvalget ikke give de 250.000 kroner, der kan bruges til at færdiggøre projektet.
Annonce

Årre: Årre må finde pengene til at færdiggøre Byens Rum et andet sted. Politikerne i økonomiudvalget siger nej til at støtte med 250.000 kroner, fordi projektet allerede har fået kommunal støtte.

Byens Rum er arealet, hvor den gamle del af Årre Skole lå. Det er nu revet ned, og i stedet er der ved at opstå en plads med blandt andet fitness, sansehave og skaterrampe.

Undervejs er projektet blevet dyrere, og derfor mangler Årre nu 250.000 kroner til et trædæk omkring et stort kastanjetræ samt en siddetrappe. Derfor søgte Årre om 250.000 kroner fra kommunens udviklingspulje, men får afslag. Der står nemlig i kriterierne for puljen, at det er til projekter, der ikke har fået anden kommunal støtte.

På arealet var der tidligere den gamle del af Årre Skole. Det er nu revet ned. Foto: Martin Ravn
Annonce

Uforstående formand

- Det har jeg ingen forståelse for, siger Poul Verner Christensen, formand for Årre Borgerforening.

Han synes, det er problematisk, hvis pengene i udviklingspuljen ikke kan bruges til at videreudvikle på allerede eksisterende tiltag, og han vil nu undersøge, om det også forhindrer ham i at søge fra puljen, hvis Årre gerne vil forbedre på Byens Rum om eksempelvis et års tid.

Til gengæld slår han fast, at Årre nu blot vil prøve at søge om pengene andre steder, og han er sikker på, at Byens Rum bliver som oprindeligt tiltænkt.

- Det her stopper ikke vores udvikling i Årre, siger han.

Byens Rum har fået 450.000 kroner direkte fra kommunen og 790.000 kroner via Grøn Ordning, der fordeler penge til projekter i lokalsamfund, hvor der bliver bygget vindmøller.

Arbejdet er i gang, så Byens Rum kan blive et areal, som både skoleeleverne og resten af byen har gavn af. Foto: Martin Ravn
Det endelige budget for Byens Rum er endt på 3,66 millioner kroner. Der mangler 250.000 kroner for at gøre projektet færdigt. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce