Annonce
Ugeavisen Ølgod

Populært madhus har stået tomt i mere end et år: Nu kommer der atter gang i Pagoden

Pagoden er en slags centrum i Ølgod. Nu kommer der atter liv i bygningen Billedet er helt tilbage fra 2013. Arkivfoto: Henrik Reintoft
I syv måneder har Ølgod Handel & Erhverv søgt en ny lejer. Det er lykkedes at finde én trods corona-nedlukninger.

Ølgod: I december 2019 var der brand i Spisehuset Pagoden i Ølgod. Siden har der ikke været åbent for servering eller takeaway i den markante bygning midt ude på Torvet.


Det er fordi jeg har konceptet med stenovnspizza.

Serkan Oral begrunder hvorfor han lejer Pagoden


Men nu er der udsigt til, at der snart igen er servering i Pagoden. Det er nemlig lykkedes for Ølgod Handel & Erhverv at finde en ny lejer.

Der har været søgt efter en lejer siden sommerferien. I slutningen af juni oplyste den tidligere lejer i Pagoden, Thomas Møbjerg, at han opsagde sit lejemål. Han havde i forvejen andre lokaler i Ølgod, hvorfra han driver sit firma med Pagoden Foodtrucks.

Siden har Ølgod Handel & Erhverv søgt efter en ny lejer, der ville drive Pagoden som et madsted. Det har altså taget omkring syv måneder at finde en afløser. Trods de massive corananedlukninger har Ølgod Handel & Erhverv netop kunnet offentliggøre, at der er en ny lejer på vej ind i Pagoden.

Annonce

Tre pizzeriaer i andre byer

Det er Serkan Oral, der er den nye lejer. Han har specialiseret sig i at bage pizzaer i stenovn, og han har i forvejen tre pizzeriaer. De ligger i Grindsted, Give og Vejen.

Serkan Oral oplyser, at han i første omgang satser på takeaway, men at der bliver mulighed for at spise i Pagoden i takt med at coronarestriktionerne lempes. Han har dog ikke i første omgang lejet Byens Rum, som ligger i samme bygning, men det har han på sigt planer om at gøre. Der er dog et rum med i lejemålet, hvor der er plads til spisende gæster.

Privat bor Serkan Oral i Esbjerg.

På spørgsmålet om, hvorfor han har valgt at slå sig ned i Ølgod, siger han:

- Det er fordi, jeg har konceptet med stenovnspizza.

Det er gået godt i andre byer, oplyser han.

Annonce

Cirka ti henvendelser

Kirstine Faber, erhvervsudviklingschef i Ølgod, oplyser, at der har været cirka ti henvendelser på at leje spisehuset i Pagoden, efter det blev opsagt per 1. juli.

- Nogle har været mere seriøse end andre, siger hun.

Hun kan så glæde sig over, at der er nået at komme en ny lejer i hendes tid som erhvervsudviklingschef. Hun stopper nemlig selv ved udgangen af marts i den funktion, fordi hun havde et ønske om at gå ned i tid, som ikke var foreneligt med jobbet i Ølgod.

Der åbnes for køb af stenovnspizzaer i Pagoden den 1. april.

Thomas Møbjerg havde et års opsigelse, så han er formelt stadig lejer i Pagoden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce