Annonce
Ugeavisen Ølgod

Racerkarrieren kører allerede på fuld drøn for 11-årige Noah

Noah Eg har den fulde opbakning i familien til at køre gokart på højt plan. Det har resulteret i, at han for nyelig blev jysk-fynsk mester for tredje gang. Foto: Tatjana Johnsson
Interessen for gokart binder tre generationer sammen i familien Eg, der gerne giver de store hold baghjul. Noah er jysk-fynsk mester i gokart for tredje gang.
Annonce

Letbæk/Tistrup: Der er benzin i blodet i familien Eg i Letbæk, hvor 11-årige Noah Eg kører gokart på højt plan. Far Henrik Eg og bedstefar Mads Madsen er både mekanikere, trænere og instruktører for Noah. Dét sagt, så kan mor Lærke også sagtens være med og både skille og samle en gokart. Hun tager også med til løb, når herrerne ikke kan. Gokart er en tidskrævende og dyr fritidsinteresse, der involverer hele familien på nær storesøster, der er til de naturlige hestekræfter på fire ben.

- Jeg tror, kun jeg har mistet et eller to vigtige løb i mit barnebarns karriere, siger bedstefar Mads Madsen, der selv har to voksne sønner, der har kørt gokart.

- Vi er virkelig med til alt det, vi kan, og tager afsted sammen i campingvognen istemmer Henrik Eg, der er mekanikeruddannet og har et dambrug at passe.

Resultater på toppen

Sidste år blev Noah Eg både Danmarks og Jysk Fynsk mester, klubmester samt nummer to i Danmarksserien.

Følg Noah på facebook: Eg racing

Annonce

Dyr sport

Udover fællesskabet i familien omkring Noahs fritidsinteresse er der også andre faktorer, der spiller ind.

- Gokart er en fritidsinteresse, hvor navnlig sjællændere bruger rigtig mange penge. Flere kørere på Noahs alder har en fuldtidsmekaniker ansat og et kæmpe team-setup med kok og tekniker, det er ikke essensen for vores team, siger Henrik Eg og tilføjer:

- Vi gør det for hyggen og samværet, og så er det bare mega fedt, at Noah kan give nogle af de store teams baghjul.

Det koster at have en velsmurt maskine, derfor har Noah trofaste lokale sponsorer som hjælper med til, at maskinparken kan være toptrimmet.

- Vi er meget taknemmelige for støtten, og det har givet gode resultater, og Noahs potentiale er voksende, siger Henrik Eg.

Annonce

Vindermentalitet og kammeratskab

Sidst i oktober vandt Noah Eg for tredje gang det Jysk-Fynske mesterskab.

- Jeg har kørt gokart i fem år, og det er bare sjovt, siger Noah Eg, der blev introduceret til sporten af sin onkel Paw.

- Jeg kan godt lide at vinde og være bedst. Jeg er faktisk lidt en dårlig taber og kan blive ret vred, når det sker, indrømmer Noah med et glimt i øjet.

Der er flere drenge i området, der dyrker sporten, hvor de træner på gokartbanen i Grindsted eller i Vojens.

- Jeg har en god kammerat i Agerbæk, der hedder Marcus, vi kører i samme klasse og mødes også udover gokart, siger Noah Eg.

Generelt er der et godt fællesskab, selvom det er en konkurrencesport.

- Det kan godt være, man konkurrerer mod hinanden, men ligeså snart man er færdig på banen, så har drengene det bare sjovt og laver helt andre ting sammen, siger Lærke Eg.

Der er også fuld fart på drengeværelset, hvor Noah Eg sover i en racervogn med lys i hjulene. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Vinterhi og ulykker

Gokartsporten er ikke helt ufarlig.

Fornyelig skulle Noah teste en gokart, og så var den gal med låsemekanikken på rattet, fortæller Lærke Eg, hvilket resulterede i, at han drønede med 60-70 kilometer i timen ind i en bandevæg.

Heldigvis skete der ikke noget, og Noah var mentalt klar til en tur mere dagen derpå, hvor han satte banerekord.

I vinterhalvåret køres der ikke gokart. Her går Noah i tæningshi.

- Jeg dyrker motion i form af mountainbike, og så bruger jeg min boksebold, løbebåndet og romaskinen herhjemme, siger Noah Eg, der godt ved, at god kondition også giver god koncentration.

Når den ikke står på gokarttræning, øver Noah sig som nu med julesange på trompeten.

Det er ikke udelukkendekun gokartkørsel, der fylder Noah Egs hverdag, han går også til trompet og holder sig i form ved at boksetræne. Foto: Tatjana Johnsson
14 løb og 12 ture på podiet i år, har givet mangel på hyldeplads til alle pokalerne på Noah Egs værelse. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce