Annonce
Ugeavisen Ølgod

Razzle Dazzle er den flotteste fyr i verden

Skye Terrieren Razzle Dazzle er verdensvinder i sin race. Foto: Michael Svenningsen
Dansk Kennel Klub-opdrætter Tina Toft Bergstrøm fra Årre har netop vundet verdensmesterskabet med sin hund Razzle Dazzle, som er en Skye Terrier.

Årre: Verdensvinder og globetrotter. Skye Terrieren Razzle Dazzle og hundeopdrætter Tina Toft Bergstrøm, indehaver af Kennel Skyewalkers Trimmesalon i Årre, har rejst over det meste af verden for at deltage i konkurrencer og vinde gigantiske præmier i hunderacen Skye Terrier. Razzle Dazzle er netop blevet verdensvinder ved en hundeudstilling i Brno i Tjekkiet.

Både Razzle Dazzle og Tina Toft Bergstrøm er tredje generation inden for deres felt. Tina er tredje led i familien, som har haft hundesalon. Hendes mormor havde salon i Smørpøt. Moren havde salon i Grimstrup. Razzle Dazzle, som er tre år, er tredjegenerations vinder af verdens største hundeudstilling og konkurrence Crufts, som ligger i England. Hans mor hedder Skyewalkers No More Tears, opkaldt efter en Ozzy Osbourne sang. Hun har vundet Crufts to gange. Tina Toft Bergstrøm er af sted til konkurrencer hver weekend og rejser hvert år verden rundt med fly for at deltage i hundeudstillinger.

- Mine hunde har jo rejst mere i fly end mange mennesker har. Vi har været i USA og langt ude på landet i Rumænien og Bulgarien. Steder, man slet ikke troede findes. De er vant til det, siger Tina Toft Bergstrøm. Foto: Michael Svenningsen

Razzle Dazzle og Rattle Snake Shake

Razzle Dazzle har en bror i Melbourne i Australien. Han hedder Rattle Snake Shake. Tina Toft Bergstrøm får et kuld hvalpe hver tredje år. Hun har ikke tid til at få hvalpe hvert år. Når hun har fået hvalpe, lægger hun billeder af dem ud på de sociale medier, så kan hendes følgere komme med idéer til, hvad hvalpene skal hedde. Det var en amerikansk opdrætter, som kom op med navnet til Razzle Dazzle.

- Mine hunde har jo rejst mere i fly end mange mennesker har. Vi har været i USA, og langt ude på landet i Rumænien og Bulgarien. Steder, man slet ikke troede findes. De er vant til de. De bliver ikke stressede af at være afsted. Man kan godt mærke på dem, at de godt kan lide det, siger Tina Toft Bergstrøm.

Hunden er ikke menneskets bedste ven. Hvis man ser på sin hund, som værende ens bedste ven, så skal man nok tænke lidt dybere over sit liv.

Tina Toft Bergstrøm


Sky Terrier er en meget reserveret hunderace. Det er nu ikke, det første man fornemmer, når man træder ind i hundesalonen i Årre. De to hunde, mor og søn, ligger i deres hundegård inde i salonen og følger med i, hvad der forgår. De giver lyd fra sig og deres smukke øjne kommer frem bag det ellers lange hår, som dækker det meste af hovedet. De ligner lidt den tidligere omtalte britiske rocksanger, som var frontmand i bandet Black Sabbath. Når man stikker hånden ned til dem for at hilse på, kan man godt mærke den lidt reserverede attitude.

Tina Toft Bergstrøm er til hundeudstilling hver weekend med sine Sky Terriers. Hun har vundet et hav af præmier, blandt andet verdens største hundeudstilling, Crufts i England. Foto: Michael Svenningsen

- Vi minder nok lidt om hinanden, hundene og jeg. Hundene er meget private. Det er jeg også. Det er vigtigt for os at finde vores vej i livet. Det er både arbejdsmæssigt og i kærlighedslivet ligesom hundene, siger Tina Toft Bergstrøm med et smil.

Annonce

Hundefamilien

Tina Toft Bergstrøm har altid været omgivet af dyr. Siden hun var helt lille, kom hun altid hjem fra en skovtur med enten en stålorm eller en mus i lommen. Tinas mormor og mor havde hundesalon. For 23 år siden åbnede Tina egen egen salon i privaten i Årre. Inden hundesalonen fik hun en studentereksamen fra Statsskolen i Esbjerg. Efter endt studentertid tog hun en bachelor i russisk, spansk og videnskabsteori.

- Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg kastede mig ud i at tage en bachelor. Jeg tror, jeg gerne ville vise mine forældre, at jeg godt kunne tage en uddannelse. Men selvfølgelig skulle jeg have min egen hundesalon. Jeg var på hundeudstilling med den dobermann, jeg havde, da jeg var i tyverne. Men under udstillingen mødte jeg en Skye Terrier og var øjeblikkelig solgt til den race, siger Tina Toft Bergstrøm.

Skye Terrier er en smuk, men reserveret hunderace. Foto: Michael Svenningsen


Sky Terrier racen stammer fra Isle of Skye i Skotland. Racen er på verdensplan mere sjælden end en panter. Der er kun cirka 3000 Skye Terriere i hele verden.

- Skye Terrier kommer fra Isle of Skye i Skotland. Whisky er fra Skotland. Selvfølgelig samler vi også på whisky. Vi køber gerne dobbelt af flaskerne, når vi er afsted. Vi skal jo smage på varerne, siger Tina Toft Bergstrøm.

Tina Toft Bergstrøm er kæmpe fan af Starwars. Derfra navnet på hundesalonen Kennel Skyewalker i Årre.

- Hvis man ser på sin hund, som værende ens bedste ven, så skal man nok tænke lidt dybere over sit liv. Man kan ikke få et godt råd af sin hund, og man kan ikke få modstand, som man ville få det fra sin bedste ven. Det kan godt være, man er lidt ensom, hvis man opfatter sin hund som sin bedste ven. Hunden er ikke menneskets bedste ven. Jeg er ikke vild med, at man menneskeliggør dyr, siger Tina Toft Bergstrøm.

Hunderacen Skye Terrier

Det er ikke en udpræget familiehund, da den er meget reserveret og lidt af en enspændernatur.

Det er den ældste eksisterende terrierrace. Racen stammer fra Isle of Skye i Skotland.

Racen har håndskrevne stamtavler fra før år 1500.

Den engelske Dronning Victoria den Første havde en Skye Terrier.

Racen er kortbenet, men med en krop som en mellemstor hund.

Racen har en lang og kraftig pels.

Der findes kun cirka 3000 af racen på verdensplan.

- Vi minder nok lidt om hinanden, hundene og jeg. Hundene er meget private. Det er jeg også, siger Tina Toft Bergstrøm. Foto: Michael Svenningsen


Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgod Kulturhus klædt klimavenligt på til jul

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hvad synes I om, vi nu igen bruger mundbind?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Hardy går på pension efter 43 år ved maskinforretningen: - Jeg er aldrig rigtig blevet udlært

Ugeavisen Ølgod

Har du også fundet nogle af julemandens små gaver?

Ugeavisen Ølgod

Forestillingen om Pippi er udsat

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Ølgod

Julestemning på Østbækhjemmet

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Ugeavisen Ølgod

Besked om datalæk på mobilen? Sådan skal du reagere

Ugeavisen Ølgod

Drabanterne opfører teaterstykke om verdens stærkeste pige

Ugeavisen Ølgod

Nanna giver sine egne hesteoplevelser videre til andre unge piger: - Hestene griner ikke, når jeg kommer med morgenhår

Ugeavisen Ølgod

Nordenskov vil omdanne kroen til medborgerhus – hvis den kan finde pengene

Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Ølgod

Emma fra Sig drømmer om at komme til at spille for Chelsea eller Manchester United

Ugeavisen Ølgod

Kom til jul i Janus

Ugeavisen Ølgod

Grisebønder leverede stort overskud

Ugeavisen Ølgod

Gabriel fra Ansager udgiver debutsingle om at vælge nye veje i livet

Ugeavisen Ølgod

Lise og Troels støtter grisebanko i Ølgod Hallen

Ugeavisen Ølgod

Pengene er på vej til kunstgræsbanen i Helle FC

Ugeavisen Ølgod

Varde Kommune bør have en støttefunktion for virksomhederne

Ugeavisen Ølgod

STU-ungdommen mødte politikerne: Spændende at høre om kommunalpolitik

Ugeavisen Ølgod

Martin åbner dørene op til valg i kulturhuset: - Der står altid en lille flok og venter på at blive de første med krydset

Annonce