Annonce
Ugeavisen Ølgod

Rema 1000 i Ølgod er blevet dobbelt så stor

Købmændene og kammeraterne Martin Opstrup Fuglbjerg fra Ølgod og Rasmus Buhl Christensen fra Bramming har drevet butik sammen siden 2012. Torsdag åbnede de dørene til den nye og kraftigt forstørrede butik på Østerbro i Ølgod. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen 
Det har taget godt fem år fra idé til færdigt projekt, men nu er Rema 1000 i Ølgod officielt flyttet i nye og meget større lokaler. Endelig, mener købmændene, kan de drive butikken, på den måde de ønsker.
Annonce

Ølgod: - Det er fandeme en fed butik, udbryder en mand, da han med indkøbsvognen foran sig stryger forbi købmandsmakkerparret hos Rema 1000 i Ølgod.

Det er torsdag morgen, og få minutter forinden er snoren til den nye Rema 1000 i Ølgod blevet klippet. Selvom klokken er 8.00, og det er første dag, hvor mundbind påkræves på flere offentlige steder, er der troppet omtrent 50 morgenfriske ølgodgensere op.

Den tidligere butik på Gartnerpassagen i Ølgod havde længe været for lille til at huse den voksende discountkædes sortiment, og det var med stor glæde, at købmandsmakkerparret Martin Opstrup Fuglbjerg og Rasmus Buhl Christensen åbnede dørene op for en knap dobbelt så stor butik med 800 kvadratmeter butiksareal og 77 parkeringspladser.

De to købmænd har jævnaldrende børn, deres koner arbejder med det samme, og de tager på ferier sammen. Derfor var det naturligvis børnene, der fik æren af at klippe snoren på den røde løber. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen

- Det betyder alt for os at være flyttet herud. Vi kunne ikke gøre alt det, vi gerne ville, i den tidligere butik, siger købmand Martin Opstrup Fuglbjerg, der selv bor i Ølgod.

Nu er der bedre plads til især flere ferskvarer som kød, grønt og frugt. Mejeriafdelingen har fået dobbelt så mange varer, og butiksgangene er meget bredere og bedre belyst. Inden længe åbner der desuden en ny Netto-butik på den anden side af vejen.

Annonce

Tæt makkerskab

Til anledningen var næsten samtlige af de 40 medarbejdere på arbejde. De sørgede for pakke i poser, optælle mængden af kunder i butikken, spritte af og fylde varer på plads.  Der er blevet hvervet 10 nye løstansatte til drive den større butik, og holdet har arbejdet på højtryk de seneste par uger for at få det hele gjort klar og pakke den tidligere butik ned.

- Det var mange timer. Fra 6 om morgenen til 20-21-stykker om aftenen stort set hver dag. Der ligger noget arbejde i at bygge 1200 kvadratmeter butik op fra bunden, siger Rasmus Buhl Christensen.

Omkring 50 morgenfriske kunder var mødt op med indkøbsvognen klar. Der var også taler fra Rema 1000's regionschef og det lokale byrådsmedlem Lars Teglgaard (V). Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen

De to har kendt hinanden siden 2012, hvor de begge arbejdede sammen i en Rema 1000 i Esbjerg, hvor Rasmus var butiksejer, og Martin var souschef. I 2014 overtog Martin Opstrup Fuglbjerg den tidligere butik i Ølgod, og i 2017 kom Rasmus Buhl Christensen til. Siden har de drevet butikken som makkere og er blevet endnu tættere kammerater.

- Skal man drive sådan noget sammen, så skal man altså også kende hinanden. Vi skal kunne sige vores meninger til hinanden, og det synes jeg bestemt, at vi kan, siger Rasmus Buhl Christensen.

Annonce

Ekstra service til byens ældre

Ved siden af den tidligere butik ligger plejecentret Aktivitetscentret, og da flyttearbejdet for to uger siden gik i gang, var flere af beboerne frygteligt kede af, at de ikke længere kunne handle få skridt uden for døren.

Der er blevet meget bedre plads til varesortimentet i butikken. Især frugt, grønt, frost og ferskvarer som kød og mælk. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen

For at sørge for deres stamkunder har makkerparret derfor hver tirsdag mellem klokken 10 og 11 lejet en taxa, der gratis fragter de ældre de omtrent 600 meter fra Aktivitetscenteret til den nye butik.

- Den kører i pendulfart mellem den gamle og den nye butik. Så man stiller sig bare ud og hopper i, handler og bliver kørt tilbage gratis. I starten har vi lejet den en måned for at se, om der er interesse for det. Men så længe, der er folk til det, kører den, forsikrer Rasmus Buhl Christensen.


Det betyder alt for os at være flyttet herud. Vi kunne ikke gøre alt det, vi gerne ville, i den tidligere butik.

Købmand Martin Opstrup Fuglbjerg, Ølgod
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce