Annonce
Ugeavisen Ølgod

Renovationsarbejderen der blev leder: Jimmy tager skraldet for at bevare elitehåndbold i Ansager

Hvid BMW med ønskenummerplader. Jimmy Østergaard har lidt store armbevægelser i forhold til Ansager, siger han selv. Foto: Morten Nielsen

Han er ikke verdens mest diskrete vestjyde, og det er ikke alle, der bifalder hans løsning til fordel for elitehåndbolden i Ansager. Jimmy Østergaard arbejder meget. Det er hårdt for helbredet, men det giver også noget igen.

Annonce

Varde: Jimmy Østergaard, 51 år, fra Ansager tager skraldet i mere end én forstand. Bølgerne har gået højt om elitehåndbold i 2. division i Ansager, men det lykkedes to dage inden den første kamp efter nytår at redde holdet, der ellers var gået i opløsning. Men elitehåndbolden deler vandene i Ansager, og det har da påvirket Jimmy Østergaard.

På et stormøde i begyndelsen af januar blev det besluttet at etablere et eliteudvalg, og dermed blev bredden og eliten adskilt. Arkitekten bag at lave et elitevalg er Jimmy Østergaard, og han er nu formand.

- Jeg må sige, at der er faldet nogenlunde ro på, efter vi har lavet eliteudvalget, siger Jimmy Østergaard, som håber, at striden helt kan bilægges.

Striden gik først og fremmest på, om træner Jens Ole Mathiesen skulle fortsætte. Havde han ikke fået sin kontrakt forlænget, så var han gået og sammen med ham spillerne. Der var lagt op til, at Jens Ole Mathiesen skulle forlade klubben.

- Jeg betragter Jens Ole Mathiesen som en meget vigtig person i 2. divisions håndbold i Ansager. Men han er en person, som også kan dele vandene. Derfor er det godt, at vi nu har et eliteudvalg, siger Jimmy Østergaard, som altså sørgede for, at Jens Ole Mathiesen kunne fortsætte.

Konen driver butik

Jimmy Østergaard er gift med Charlotte Østergaard, som er medejer af butikken Hapa med blandt andet tøj og brugskunst på en gård lidt vest for Grindsted - mod Varde.

Jimmy Østergaard har både kontor i Vejle og i Varde. Det er i Varde, billedet er taget. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Hvem er han?

Men hvem er bagmanden til elitehåndboldens fortsatte eksistens i Ansager?

Jimmy Østergaard er skraldemanden, som blev formand for de andre skraldemænd og i dag er leder af 63 skraldemænd i firmaet Reno Nordens afdelinger i Vejle og i Varde. Han er født og opvokset i Ansager, og håndbolden i hjembyen har stået ham nær siden drengeårene som spiller.

Han er i dag træner for sin 14-årige datter Emmas hold. Men han har også trænet elitedamerne i Ansager i både serie 1, og 2 og var med ved oprykningen til jyllandsserien for cirka otte år siden. Derpå overtog Jens Ole Mathiesen holdet, der rykkede i 3. division og altså nu er i 2. division.

Annonce

Arbejdende formand

I de senere år har Jimmy Østergaard været arbejdende formand. Det vil sige, at han tog ud med skraldevognene klokken 05.00 om morgenen og senere på dagen havde han kontorarbejde.

Siden efteråret har han været leder på fuld tid. Det er mange timer, og det sunde arbejde med at løbe rundt med skraldespande er skiftet ud med stillesiddende.

- Det har da omkostninger. Jeg har diabetes, og den er blevet værre, efter jeg er begyndt at sidde mere. Jeg er nu nødt til at tage en indsprøjtning hver dag, siger Jimmy Østergaard.

- Jeg får motion, for jeg er spinninginstruktør én gang om ugen. Men jeg skal motionere mere, det har jeg indset, siger Jimmy Østergaard, som sin trods sin relativt unge alder har været medtaget.

Han fik som 47-årig en blodprop, og han fik for lidt over et år siden et nyt knæ.

Det travle arbejdsliv har omkostninger, men også givet penge, og Jimmy Østergaard kører BMW med ønskenummerplade.

- Det er der da folk i Ansager, som ikke kan lide. Det er ikke alle, der hilser. Men det er altså også mig, siger Jimmy Østergaard om sine lidt store armbevægelser for en vestjyde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce