Annonce
Ugeavisen Ølgod

Retroguld i Storegade

Ida Andersen og Bibi Petersen er to ud af et firkløver af gamle veninder i Ølgod, der har åbent butik med retroting.
Fire veninder i Ølgod åbner butik "Butikken" med vintage ting, beklædning og brugskunst, som de selv har kreeret og formgivet.
Annonce

Ølgod: Butik "Butikken" er lige åbnet i Ølgod. Det er firkløveret Ida Andersen, Bibi Petersen, Ida Wirum og Bodil Kirt, der står bag. Lokalet til deres retrokoncept har tidligere huset en it-butik på Storegade 36. Navnet er ganske enkelt Butikken.

- Vi har kendt hinanden i mange år, for eksempel da vi var unge mødre i Ølgod, hvor der manglede en børnehave, og vi startede så en legestue i 1974, der voksede sig til at blive grundlaget for børnehave nummer to i byen, siger Ida Andersen smilende og tilføjer:

Ida Andersen viser rundt i lokalerne i Storegade, hvor kælderen også er taget i brug til butikken.

- Vi er alle fire aktive og kreative kvinder og desuden gået på pension, og har derfor lidt mere tid til overs. Da muligheden for leje af lokalet opstod, slog vi til med det samme.

På den måde kan veninderne udstille og sælge hobbies og fritidssysler samlet under ét tag.

"Butikken" hedder butikken i Storegade i Ølgod med retro ting og sager.
Annonce

Brugskunst fra hjertet

Ida Andersen sidder gerne selv og maler i baglokalet i åbningstiden, når hun passer butikken. For det skiftes kvinderne om. Der er åbent tirsdag-lørdag i "Butikken".

Bibi Petersen laver stencil på bemalede trækasser og lignende materialer, så det fremstår som skiltning i gamle dage.

I lokalerne finder man blandt andet stenciltegnede skilterier på bemalede trækasser, vintagetøj hovedagligt i materialerne bomuld, uld og silke og Ida Andersen egne malerier og postkort.

Ida Wirum har altid interesseret sig for gamle, smukke ting, som hun nu sælger videre i retrobutikken "Butikken". Foto: Tatjana Johnsson

Bodil Kirt har og Ida Wirum har en lang "karriere" bag sig som kræmmere.

Ida Andersens bidrag til Butikken er primært malerier og postkort.

-  Jeg synes vi har næse for spændende ting af en god kvalitet, det er i hvert fald det vi går efter af finde og sælge videre, siger Ida Wirum, og retter på tøjet, hvor der er mange retrokjoler til festbrug på bøjlerne.


Jeg synes vi har næse for spændende ting af en god kvalitet. Det er i hvert fald det vi går efter af finde og sælge videre.

Ida Wirum


- Jeg har nu også en del arvegods til salg, siger Bodil Kirt, hvis mand var læge, med reference til hyldefund som knoglebrud på piedestaler og lægeredskaber i jern og stål mellem kuriositeterne i venindernes butik,  "Butikken".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce