Annonce
Ugeavisen Ølgod

Rideklub skal i arbejdstøjet

Dyrene er ude af kvægstalden, og Rikke Moltesen Petersen, Dorthe Riis, Karina Kristensen og formanden Rikke Øberg Smith glæder sig til, at hestene kan rykke ind i rideklubbens nye faciliteter. Men det kræver en stor indsats. Foto: LLN Pressv

Lang uvished i rideklubben i Ansager, RIKA, er nu afløst af optimisme, men der er brug for hjælp.

Annonce

ANSAGER: Optimismen nærmest lyser ud af de fire kvinder, som Ugeavisen har sat stævne på Uddegaard på Kvie Søvej 5 mellem Ansager og Skovlund. Kvinder, der repræsenterer rideklubben RIKA, hvor medlemmer og ledere har haft en uvis fremtid. Lige indtil nu.

- Vi har nu fået lavet en aftale med Knud Tøstesen og hans familie om at kunne leje bygninger og jord her på stedet, så nu er der virkelig en fremtid for klubben, lyder det fra formanden, Rikke Øbert Smith.

Det har ikke været muligt for klubben at forlænge lejeaftalen med de nye ejere af klubbens nuværende faciliteter, så efter 25 år er det slut. Det er snart halvandet år siden, det stod klart for klubben, at lejeaftalen ikke kunne forlænges, og siden har der været arbejdet på at skaffe klubben en fremtid - og det er lykkedes. Der er lavet en lejeaftale, der foreløbig gælder for 20 år, og dermed kan ledere og medlemmer ånde lettet op.

Eller i hvert fald om nogle måneder, for forude venter masser af arbejde, men optimismen fejler intet.

- Vi er klar første maj, lyder det fra formanden.

Annonce

Brug for hjælp

Intet kommer dog af sig selv, og fortiden fornægter sig ikke. Vi står og snakker inde i en ældre, men tom og rengjort kvægstald, og det koster masser af arbejde, inden inventaret og betonen er rykket ud, og der er støbt nyt gulv og rejst 27 bokse til de seks elevheste, som RIKA selv ejer, og de heste, der ejes af de 83 medlemmer.

- Vi har aftale med flere firmaer og håndværkere om hjælp til arbejdet med at flytte rideklubben, men vi har brug for mere hjælp, noterer Rikke Moltesen Petersen.

Det gælder direkte arbejdskraft, men der er også brug for økonomisk hjælp, og her kan der støttes via hjemmesiden gaveindsamling.dgi.dk, men klubben har også ansøgninger liggende hos bl.a. fonde og firmaer.

Der har også været sendt ansøgning til LAG Fanø-Varde, og herfra er meldingen et kærkomment tilsagn om 106.000 kroner til at ombygge kvægstalden til en hestestald.

Annonce

Får bedre forhold

- Når vi er færdige med ombygningen, får vi langt bedre forhold her, end vi har i dag, lyder det nærmest samstemmende fra klubbens repræsentanter.

Det kræver dog en enorm indsats, så det bliver et forår i arbejdstøjet samtidig med, at den nuværende butik skal holdes i gang.

Lejemålet omfatter også syv hektar jord, hvor ejeren allerede i efteråret valgte at så det til med græs. Dermed kan dyrene gå ude, hvis deres bokse ikke er helt færdige til maj. På det tidspunkt er vejret til det.

Den største stald bygges om til hestestald, mens der i den anden stald ryddes ud og bygges til, så der kommer en indendørs ridehal på 20 x 60 meter op at stå, ligesom der laves handicaptoilet, saddelrum og opholdsrum. Også udendørs etableres baner, og en ladebygning skal bruges til foder, traktor og andet materiel, der hører til en rideskole, der tegner medlemmer fra få år og til over 70 år.

Planen er, at alle kan deltage i en festdag første maj, der er en milepæl i klubbens historie - selv om det hele måske ikke er helt færdigt. Og i skrivende stund er der faktisk end ikke sat dato på for første "spadestik".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Fokus på Agerbæk

Annonce