Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ridesporten er populær lokalt med stor tilgang

Tina Jessen fra Nordenskov kommer i Ansagers rideklub sammen med sin datter. Foto: Tatjana Johnsson
Rideskolerne i Ansager og Ølgod tilbyder en stor variation i ridehold. Begge skoler har fremdrift på handicap-segmentet, og der er også deciderede dame- og drengehold. Ugeavisen har taget pulsen på, hvad der foregår i ridestaldene, inden en ny sæson begynder.
Annonce

Ansager:  Omkring 100 frivillige har gjort det muligt, at Ansager Rideskole eksisterer og lige har kunnet indvie en ny ridehal.

På Ansager Rideskole er der husregler for, hvordan man omgås hinanden og hestene, så alle føler sig velkommen og respekteret. Og alle hjælper til for at opretholde en godt miljø for både mennesker og dyr. Privatfoto

- Vi laver de ting, vi mangler på rideskolen, efterhånden som vi har midlerne til det via fonde og sponsorer. Nu er vores ridehal blevet færdig, og vi har indviet den ved at være en del af kommunens VAKS sommerprogram, siger Rikke Moltesen Petersen, der er kasserer i klubben, og fortsætter:

- Vi havde fuldt hold med lige over 30 børn på besøg til rideaktiviteter en søndag, og vi måtte sige nej til 60 børn, fordi vi ikke havde kapacitet til den store efterspørgsel.

Tina Jessen fra Nordenskov nyder at komme på Ansager Rideskole sammen med sin datter. - Her er et godt og aktivt miljø uden nogen form for snobberi, siger hun. Foto: Tatjana Johnsson

- Når vi bygger og reparerer, tænker vi meget over at genanvende alt, vi kan, siger Kaj Buhl, der også er frivillig som handyman og til daglig arbejder som pedel på Kvie Sø Efterskole.

- I 2017 overtog vi en kostald, der nu er blevet til en ridestald, siger Kaj Buhl med et smil.

Annonce

Udvider med ridehold, rytterstue og springbane

I år bliver der på Ansager Rideskole oprettet to valgfagsridehold.

- Kvie Sø Efterskole for børn/unge med andre læringsbehov ligger kun ti minutter herfra, og på søndag møder 60 elever ind, hvilket er en fordobling fra sidste år, så det er der kommet et godt samarbejde ud af med rideskolen, siger Kaj Buhl.

Kaj Buhl er udlært tømrer og er frivillig handyman på Ansager Rideskole. - Både min kone og to døtre dyrker ridesport, så jeg kan ligeså godt overgive mig og nyde at være en del af et aktivt fællesskab, siger han, og fortsætter: - Begge døtre har taget almindeligt kørekort og et til at håndtere hestetrailer. Foto: Tatjana Johnsson

Det eneste, vi mangler nu sådan for alvor på rideskolen, er en rytterstue/klubhus, som vi gerne vil bygge inde i ridehallen, siger Rikke, der synes, der mangler et sted at være endnu mere socialt sammen på, og det ville også forbedre faciliteterne, når der er stævner.

- En springbane skal vi også have i nærmeste fremtid, siger hun.

Annonce

Bred lokal spredning på rideskolen

Tina Jessen, der også er med i rideskolens bestyrelse, har genoptaget barndommens interesse for hestesport sammen med sin datter.


Jeg synes, vi gør det godt med en stor variation i vores holdudbud, og vi har et decideret damehold og endda et drengehold. Det er ret sjældent.

Tina Jessen, Ansager Rideskole


- Jeg synes, det er værd at bemærke, at vi i gruppen af frivillige kommer fra et bredt område af landsbyer fra Nordenskov til Ansager, Skovlund og Tistrup. Vores bestyrelse er også meget aktiv og bredt sammensat, den yngste er 21 og den ældste 53 år.

Rikke Moltesen Petersen er kasserer i Ansager Rideskole og glæder sig på forhånd til i fremtiden at bygge både springbane og rytterstue. Foto: Tatjana Johnsson

Ansager Rideskole tilbyder i løbet af ugen 11 forskellige hold plus eneundervisning og har lige ansat en ny berider.

- Jeg synes, vi gør det godt med en stor variation i vores holdudbud, og vi har et decideret damehold og endda et drengehold. Det er ret sjældent, slutter Tina Jessen.

Anne-Mette Rimme er pædagog og rideinstruktør på Ansager Rideskole, hvor hendes pædagogiske evner kommer rigtig mange rideglade børn til gavn. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Lone er med til at gøre Ølgod aktiv

Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce