Annonce
Ugeavisen Ølgod

Så er vejen banet for en Netto-butik i Ølgod

Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Scanpix
Et enigt plan- og teknikudvalg i Varde Kommune sig ja til lokalplanen, der gør det muligt for Netto at rykke ind i byen. Den forventes at åbne til december.
Annonce

Ølgod: Siden Netto i 2018 meldte ud, at den gerne vil bygge en Netto-butik i Ølgod, har meningerne været delte. For butikken ønskes opført i udkanten af selve midtbyen på hjørnet af Østerbro, Slotsgade og Industrivej. Og det er næsten lige overfor den kommende Rema 1000, der rykker ud af midtbyen.

Men et enigt plan- og teknikudvalg har nu banet vejen for, at Netto kan rykke ind i Ølgod. Udvalget har vedtaget lokalplanen, der muliggør byggeriet. En beslutning som er endelig og ikke skal forelægges Varde Byråd.

Lokalplanen

  • Lokalplanen er udarbejdet med henblik på at give mulighed for etablering af en dagligvarebutik på 1.200 kvadratmeter med yderligere tilhørende overdækket varelevering og blomsterhus.
  • Lokalplanen giver desuden mulighed for opførelse af en tankstation og vaskehal med et maksimalt samlet bruttoetageareal på 400 kvadratmeter.
  • Lokalplanen omfatter et område ved Østerbro, Slotsgade og Industrivej.
Annonce

Anderledes høringssvar

Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik, er helt på det rene med, at meningerne er delte. For det får konsekvenser, når dagligvarehandlen flyttes ud i kanten af midtbyen.

- Men det, at der er nogen, der vil investere i Ølgod, det er positivt, siger Preben Friis-Hauge.

Der er kommet et noget anderledes høringssvar i form af et notat fra Rebus, Matas, Ølgod Apotek, EDC Ølgod, Kirkens Korshær, Ølgod Fodklinik og SuperBrugsen. Et notat skrevet af direktør Finn Erik Kristiansen fra ProVarde og et notat, der grundlæggende ikke er for eller imod lokalplanen, som muliggør, at Netto rykker ind i Ølgod.

Annonce

Skrækeksemplet Tarm

Finn Erik Kristiansen har i over 25 år beskæftiget sig med detailhandel, både som direktør i butikskæder, bestyrelsesmedlem i brancheforeninger og handelsstandsforeninger. Han nævner Tarm som et skrækeksempel på, hvor galt det kan gå, når man flytter detailhandlen ud fra bymidten.

- Det har betydet, at der stort set ikke er nogen nævneværdig detailhandel tilbage i Tarm midtby, skriver Finn Erik Kristiansen.

Han lister en række fordele og ulemper op ved placeringen af en ny Netto og Rema 1000 i udkanten af midtbyen. Imod taler blandt andet, at kundestrømmen på Torvet bliver mindre og kan medføre flere tomme butikker.

Øget konkurrence på dagligvarehandel til gavn for byens kunder taler for. Og en tredje dagligvarebutik som Netto kan tiltrække flere kunder fra oplandet.

Hvornår, Netto vil åbne butikken, er ikke oplyst.

Lokalplanen giver også mulighed for en tankstation og vaskehal. Tegning: Varde Kommune
Lige efter p-pladsen på højre side af Egknudvej bygger Rema 1000 nyt, mens Netto overfor bygger en butik på Industrivej og Østerbro. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce