Annonce
Ugeavisen Ølgod

Salg af præstegård kan give penge til menighedshusd

Tidligere kommunaldirektør Max Kruse er formand for menighedsrådet i Skovlund. Han forventer, at den gamle præstebolig kan blive sat til salg i løbet af sommeren. Arkivfoto: John Randeris

Menighedsrådet i Skovlund vil sælge præstegården for at finansiere en ny konfirmandstue. Menighedsrådsformand Max Kruse forventer, at præstegården kan sættes til salg i løbet af sommeren.

Annonce

Skovlund-Ansager: Ønsket om et nyt menighedshus tættere på kirken i Skovlund skal finansieres af et salg af præstegården. Præstegården har stået tom, siden sognet blev slået sammen med Ansager.

- Der kommer ikke en præst i Skovlund igen, og derfor er der god mening i at sælge præstegården, men det giver nogle udfordringer, siger Max Kruse, der er formand for menighedsrådet i Skovlund.

Max Kruse peger blandt andet på, at en kommende ejer af præstegården formentlig ikke er interesseret i, at gæster i menighedshuset skal gennem haven for at komme ind.

- Der er også forholdsvis langt fra kirken og til præstegården, hvis man for eksempel skal til kirkekaffe efter gudstjeneste, siger Max Kruse.

Menighedsrådet mener derfor, at der skal bygges et nyt menighedshus tættere på kirken, eller at man køber et eksisterende hus, som kan renoveres. Menighedshuset skal blandt andet bruges til sangaftener, kirkekaffe og foredrag.

Der er et stort område på kirkegården, der ikke skal bruges, og det kunne være en mulighed at bygge et nyt menighedshus der. Der er også nogen, der har foreslået, at vi køber det gamle missionshus og renoverer det. Hvad der bliver løsningen, ved vi ikke endnu.

Max Kruse, menighedsrådsformand
Max Kruse mener, at en mulig løsning kan være at rykke indgangen på konfirmandstuen, som er en tilbygning til præstegården. Foto: Kaspar Hvid
Annonce

Forskellige løsninger

- Der er et stort område på kirkegården, der ikke skal bruges, og det kunne være en mulighed at bygge et nyt menighedshus der. Der er også nogen, der har foreslået, at vi køber det gamle missionshus og renoverer det. Hvad der bliver løsningen, ved vi ikke endnu, siger Max Kruse.

Han peger samtidig på, at det kommer til at koste penge, når det skal finansieres, men man kommer til at få en del penge fra salget af præstegården.

- Vi har haft en god dialog med menighedsrådet i Ansager, og de er indstillet på, at pengene går til Skovlund, så vi kan få bygget en ny konfirmandstue, siger Max Kruse.

Annonce

Koster penge

Provst Lise Hindsholm forklarer, at provstiudvalget var med menighedsrådet ude at se på forskellige muligheder i Skovlund.

- På nuværende tidspunkt kan jeg ikke sige noget om, hvordan provstiudvalget stiller sig, da vi ikke har haft møde endnu, men vi havde et fint møde med menighedsrådet i Skovlund, siger Lise Hindsholm.

Provstiudvalget har møde den 7. juli, hvor det skal diskuteres, hvad der skal ske i Skovlund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce