Annonce
Ugeavisen Ølgod

Samler penge ind til bryggeri-drøm

Malt i sækkevis er på plads til ølbrygningen. Og også til salg. Foto: Yvonn Tittel
Leon Kongsted fra Esbjerg vil gerne brygge øl i Horne. For at få råd til det har han kastet sig over crowdfunding.
Annonce

Horne: Leon Kongsted er arbejdsløs, men drømmer om at grundlægge sit eget bryggeri i den gamle malkemaskinefabrik Strangko i Horne. Derfor er han gået i gang med en crowdfunding-kampagne i lokalområdet, der skal skaffe ham 50.000 kroner til at komme i gang for.

Forventer du, at Horne-borgerne putter penge i?

- Ja, det gør jeg sådan set. På Hornes hjemmeside, Horne-Varde.dk, er jeg kommet i kontakt med én via chatfunktionen, og han mente, at hvis jeg får skåret den rigtigt, så kan jeg få Horne-borgernes opbakning. Jeg har faktisk lavet en flyer, som min datter hjælper mig med at omdele i alle borgernes postkasser, og møder jeg nogen ude, så får jeg lige en snak. Jeg håber, at Horne-borgerne vil støtte det, indenfor det her ”noget-for-noget”, som crowdfunding er. Hvis jeg får gang i mit bryggeri, så kan de jo komme forbi og få en snak og se, hvordan det går med de penge, de har investeret i det her lille bryghus, siger Leon Kongsted.

Der er endnu et stykke vej for den håbefulde ølbrygger. Når han har samlet pengene ind, skal han til at købe udstyr, tilmeldes hos Fødevarestyrelsen og alt det, man skal, når man vil til at sælge hjemmebrygget øl.

Det nye bryggeri skal efter planen hedde "Kongsted Hjemmebryg".

Med laserskæreren vil Leon Kongsted gravere ølglas med firma-logo, og også med navn på, til dem der giver mest i støtte til hans bryggeri. Foto: Yvonn Tittel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce