Annonce
Ugeavisen Ølgod

Se billederne: Sorte svaner trækker turister til Letbæk Sø

Poul Sørensen fra projektgruppen Aktiv i naturen og Torben Haahr fra styregruppen glæder sig til den officielle indvielse af Letbæk Sø-området lørdag den 9. juni klokken 14.30. Foto: Henrik Cramon

Det er tre år siden, udviklingsplanen for Hodde og Tistrup blev lagt. De næste uger præsenterer Ugeavisen flere af de realiserede projekter og følger op på de resterende. På søndag indvies Letbæk Sø-området officielt.

Annonce

Hodde/Tistrup: Det har taget tre år at nå fra idé til realisering. Dagplejer Metha Clausen fra Hodde fik idéen til at udvikle området omkring Letbæk Sø, hvor hun ofte kommer med sine dagplejebørn. Det fortæller Poul Sørensen fra projektgruppen Aktiv i naturen, der er en af fire søjler i udviklingsplanen for Hodde og Tistrup.

- Det har været en lang vej at nå hertil. De første par år gik med ansøgninger og tilladelser. Der er meget bureaukrati forbundet med sådan et projekt - ikke mindst fordi der er tale om fredskov.

Ænderne yngler ved Letbæk Sø, hvorimod det kniber for de sorte svaner. Foto: Henrik Cramon
Annonce

Frivilligt arbejde

Poul Sørensen fortæller, at det praktiske arbejde for alvor tog form sidste efterår, hvor 20 frivillige havde meldt til at fælde træer og rydde op.

- Den del af arbejdet har været en fornøjelse. Ikke mindst fordi de frivillige har meldt sig og lagt et kæmpestort arbejde i at gøre området attraktivt.

De sorte svaner er importeret fra Australien og har tilsyneladende svært ved at vende sig til årstiderne på den nordlige halvkugle. Foto: Henrik Cramon
Annonce

Sorte svaner

En andemor og hendes ællinger svømmer forbi. De passerer det sorte svanepar, som er importeret fra Australien. Det er ifølge Poul Sørensen forklaringen på, at parret endnu ikke har ynglet ved Letbæk Sø.

- De har tilsyneladende ikke formået at vende rundt til årstiderne på den nordlige halvkugle, men vi kan da håbe, at det kommer.

Poul Sørensen viser her informationstavlen, hvor gæsterne ved Letbæk Sø kan læse om områdets historie. Foto: Henrik Cramon
Annonce

Fremtidige ønsker

På lørdag den 9. juni skal området officielt indvies, men der er stadig idéer til at gøre området omkring Letbæk Sø endnu mere attraktivt.

- Vi har opsat borde og bænke samt opført et madpakkehus, men vi kunne også godt tænke os toiletter og shelters, så folk kan overnatte her, slutter Poul Sørensen.

Budgettet på 300.000 kroner er dækket med 150.000 fra Varde Kommune samt en række fonde og private donorer.

En blishøne ligger på rede. Foto: Henrik Cramon
Madpakkehuset mangler stadig borde og bænke, men de er på vej. Foto: Henrik Cramon
Poul Sørensen viser her den tre brede brandvej fra madpakkehuset til parkeringspladsen: - Den var et krav for at få lov til at opføre madpakkehuset. Foto: Henrik Cramon
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce