Annonce
Ugeavisen Ølgod

Selvstændig klinikejer: - Det gjorde ondt at afvise folk

Anny Madsen har sprittet af på klinikken og sørget for, at alle klienter har følt sig trygge og i gode hænder, når de har været forbi. Foto: Martin Jørgensen
Nedlukning. Genåbning. Coronapas. Mundbind. Det har været en omskiftelig tid for mange mennesker. Også for Anny Madsen, som er én af de selvstændige erhvervsdrivende i Tistrup.

Tistrup: - Det gjorde ondt at afvise folk, som jeg ved har brug for min hjælp. Det har været noget af det sværeste.

Sådan lyder det fra Anny Madsen, som, ligesom mange andre selvstændige, har været hårdt ramt i mere end et år, efter landet lukkede ned i marts 2020.

Anny Madsen var netop landet i Danmark efter en solrig ferie i Egypten uden bekymringer. Hun havde godt nok hørt om det der corona, men ikke skænket tanken, at det ville komme til Danmark.

Annonce

Da virkeligheden begyndte at gå op for hende, og der med ét ikke længere var klienter på klinikken, ramte det hende.

- Det var mest af alt uvisheden, der var den værste. Hvad var tidshorisonten? Hvad skulle der ske? Jeg har mange faste klienter, og det var svært for mig, hvad jeg skulle sige til dem, for det ligger jo så dybt i mig, at jeg gerne vil hjælpe dem, fortæller den nu 62-årige zoneterapeut og massør, som har 20-års jubilæum.

- Mange af dem har brug for mig og min behandling for at få hverdagen til at fungere.

Anny Madsen

Selvstændig zoneterapeut og massør i 20 år. Zoneterapi er en nyere behandlingsform, hvor man tilstande i kroppen gennem tryk og massage af specifikke punkter.

Tidligere køkkenleder i en kantine, der leverede mad til et tøjfirma.

Privat er hun gift med manden Harry Hansen, med hvem hun har en sammenbragt familie med børn og børnebørn.

Stor undren

Klienterne havde svært ved at forstå, hvorfor de ikke længere kunne få den hjælp, de var vant til, fortæller hun. Og også for Anny Madsen har det været en tid, der har rejst flere spørgsmål og skabt undren.


Jeg har mange faste klienter, og det var svært for mig, hvad jeg skulle sige til dem, for det ligger jo så dybt i mig, at jeg gerne vil hjælpe dem.

Anny Madsen


- Helt generelt forstår jeg ikke, hvorfor mit erhverv er sidestillet med tatovører og frisører, for jeg yder sundhedsfaglig hjælp, og den burde have været tilgængelig, fastslår klinikejeren.

I samme ombæring understreger hun dog, at der ikke er noget, der er så galt, at det ikke er godt for noget. Den erfarne iværksætter har nemlig gået rundt med småskavanker især i skuldre og arme efter mange år på arbejdsmarkedet, men corona-pausen har givet muskler og led en tiltrængt pause

- Og så har jeg brugt megen tid sammen med mine børnebørn, som har været meget på besøg i disse tider, gået lange ture og passet vores store have og dyr, som vi også bruger megen tid på, lyder det fra Anny Madsen, der bor på en stor landejendom, hvor dådyr render rundt i grønne områder og skaber liv tæt på klinikken, der ligger i forlængelse af parrets private hjem.

Dådyrene i haven har fået rigelige mængder af mad og endnu mere opmærksomhed i det seneste år. Foto: Martin Jørgensen
Annonce

Stopper næste år

Kalenderen er dog endnu ikke booket med behandlinger på Tøndingvej, som åbnede igen den 6. april. Anny Madsen er dog fortrøstningsfuld og roser klienterne, der har været omstillingsparate i en svær tid og udvist stor tillid.

- Der har ingen problemer været, og alle har båret mundbind, når de har ventet på at komme ind. Det er tydeligt at mærke, at mine klienter stoler på mig, og det er dejligt.

Kærligheden til livet som selvstændig klinikejer er ikke til at tage fejl af, når man taler med Anny Madsen. Hun elsker sit arbejde og friheden ved at være sin egen chef. Alligevel bliver det dog ikke til en endnu en rund milepæl.

- Jeg regner med at stoppe i august 2022. Her i det seneste år har jeg fået en lille forsmag på livet som efterlønner, og det skræmmer mig ikke. Tværtimod. Jeg vil gerne have mere tid til mine børnebørn, lære flere sprog og yde humanitært arbejde, så det ser jeg frem til.

Inden efterlønnen melder sin ankomst, er der dog stadig en masse lokale klienter, der skal slå vejen forbi klinikken, mens virksomheder som Primo og HTH også nyder godt af Anny Madsens kunnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Elever om efterskoleår med corona, nedlukning og aflysninger: - Demotiverende og ensom periode, men samtidig det bedste år nogensinde

Annonce