Annonce
Ugeavisen Ølgod

Sjælden sygdom tvinger Pernille til at sælge sin livsdrøm

Pernille Rudnicki har udvidet varesortimentet i boghandlen Rebus i Ølgod. Det har skaffet flere kunder, men nu bliver hun desværre nødt til at sælge. Foto: Steen Tue Bjerborg
På tre år har Pernille Rudnicki gjort Rebus i Ølgod til en stærk butik. Men nu må hun sælge sin livsdrøm på grund af en sjælden gigt-sygdom, der truer hendes førlighed.

Ølgod: Der er fuld gang i butikken, da JydskeVestkystens udsendte kigger ind i Rebus en ganske almindelig hverdags formiddag. Så journalisten må pænt vente, imens kunderne står i kø. Og da interviewet så er i gang, bliver vi forstyrret flere gange af spørgsmål fra butikslokalet.

- Sådan har det været hele sommeren. Og det er netop derfor, at jeg nu også bliver nødt til at kaste håndklædet i ringen og sælge min butik med blødende hjerte. For det er min livsdrøm, og butikken går endda godt, lyder det vemodigt fra butiksindehaver Pernille Rudnicki.

Årsagen, til at Pernille Rudnicki føler sig tvunget til at sætte Rebus til salg, har altså ikke noget at gøre med manglende lyst eller dårlige regnskaber i Rebus. Det skyldes en sjælden gigtsygdom, som hun fik konstateret kort efter at have overtaget den skrantende Bog & Idé-boghandel i Ølgod for godt tre år siden. Og sygdommen er nu vokset til så stort et problem, at det kan true hendes helbred og førlighed.

Annonce

- Og så er der jo ikke noget valg længere, vel, fastslår hun.

Succes bag gigt

At gigtlidelsen er blevet værre, hænger paradoksalt nok sammen med den stigende interesse, der er kommet for Rebus i år. På grund af corona har Pernille nemlig været tvunget til at stå mere i butikken, end hvad der har været godt for hendes gigtsygdom. Fordi det på grund af corona ikke har været rentabelt muligt at få en afløser til en medarbejder, der har været på barsel.

Der er gang i salget i Rebus - selv på en ganske almindelig hverdag. Og netop derfor tvinges Pernille Rudnicki nu også til at sælge butikken, fordi det har været for hårdt at stå op så meget med hendes gigtsygdom. Foto: Steen Tue Bjerborg

- Der er dage, hvor jeg næsten ikke kunne gå herfra på mine elefantben. Men der var ikke noget valg, for jeg kunne jo heller ikke sygemelde mig, sukker hun.

Annonce

Fortryder ikke

Pernille Rudnecki fortryder dog ikke et sekund, at hun i sin tid besluttede at overtage den skrantende Bog & Idé-butik i Ølgod. Med det formål at omdanne butikken til en ny og mere tidsvarende boghandel, hvor der også satses på salg af andre varer som børnetøj, brugsting, kosmetik og gaveartikler - sammen med en ambitiøs og målrettet indsats på nettet.


Det er vigtigt for mig, at de erfaringer, vi har gjort med butikken, bliver ført videre. For i sidste ende handler det om at gøre det bedste for Ølgod og den lokale handel.

Pernille Rudnicki, butiksindehaver, Rebus


- Min familie og jeg trodsede al sund fornuft og en masse velmenende råd, da vi kastede os ud i det. Samtidig har der i lang tid været debat om, hvorvidt detailhandel har en fremtid - særligt i små samfund som Ølgod. Men det mener jeg, at vi har bevist med Rebus, siger hun og tilføjer:

- Men det kræver også en helt særlig indsats i form af nærvær, service, købmandsskab, målrettethed, fremsynethed og online tilstedeværelse.

Annonce

Vil hjælpe ny ejer

Den dedikerede indsats skal en anden ejer altså nu snart til at videreføre. Og helst i samme ånd. Pernille Rudnicki vil derfor tilbyde den kommende ejer, at vedkommende kan få hendes hjælp og assistance i en periode efter overtagelsen, så "hjertebarnet" kan fortsætte sin udvikling.

- Vi håber da på, at det bliver solgt inden årsskiftet. Og jeg har måske allerede et par interesserede købere. Men det er vigtigt for mig, at de erfaringer, vi har gjort med butikken, bliver ført videre. For i sidste ende handler det om at gøre det bedste for Ølgod og den lokale handel her, siger den snart forhenværende butiksindehaver.

Når Pernille Rudnicki sælger butikken, vil hun gerne hjælpe den nye ejer i et stykke tid med at komme godt i gang, så Rebus kan fortsætte sin gode udvikling. Foto: Steen Tue Bjerborg

Rebus

Detailbutik med nethandel på torvet i Ølgod, der sælger bøger, børnetøj, brugsting, kosmetik, gaveartikler med mere.

Butikken åbnede i 2018, da Pernille Rudnicki overtog den tidligere Bog & Ide-butik på torvet i Ølgod og lavede den om til Rebus.

Butikken bliver nu sat til salg med det formål at blive videreført.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Danmarks måske største vejfest i Tistrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Plejecentre skal være fremtidens attraktive arbejdsplads

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Vi sejler ikke rundt i de brede spørgsmål

Ugeavisen Varde

Gør det, der virker for biodiversiteten

Ugeavisen Varde

Giv forældre 12 måneder med tilskud til at passe eget barn

Ugeavisen Ølgod

Nyt blod til Nordenskov Elite Volley: - I år snupper vi mesterskabet

Ugeavisen Ølgod

Monas Køkken er klar: - Så er der håndmadder til alle

Ugeavisen Ølgod

25.9: Troubadour underholder til to koncerter

Ugeavisen Ølgod

29.9: Thyge Nielsen fortæller om et liv med politik

Ugeavisen Ølgod

23.9: Hans Vestager er vært med fortællinger og højtlæsning

Ugeavisen Ølgod

28. september: Fyraftenskoncert i Skovlund Kirke

Ugeavisen Ølgod

Vild omvæltning: Der er så mange, der vil holde fest, at Dorte fra forsamlingshuset ikke kan sige ja til alle

Ugeavisen Varde

Hjælp Bente med at gennemføre en ekstrem udfordring: Du kan være med til at gøre en forskel for at hun kommer i mål

Ugeavisen Ølgod

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Ølgod

I Tistrup spiller de om DM i kroket: - Men vores baner er ikke gode nok

Ugeavisen Ølgod

19.9: Så er der kig til kalvene i stalden

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Nytænkning i skolen - sådan

Ugeavisen Varde

Det døve spektakel

Ugeavisen Ølgod

Hun er den afdæmpede del af kendt madfirma: Maja på 30 år købte halvdelen af den virksomhed, hun er udlært i

Annonce