Annonce
Ugeavisen Ølgod

Socialdemokratiet ønsker stordagpleje i Ølgod

Gruppeformand Søren Laulund (S) fortæller, at Socialdemokratiet er åben for på sigt at oprette stordagpleje i flere byer udover Varde og Ølgod. Arkivfoto: Joan Karlsen
Hvis Socialdemokratiet får opbakning til sit budgetønske, så bliver stordagplejen i Varde bevaret, og der kommer også en ny stordagpleje i Ølgod.
Annonce

Varde/Ølgod: Socialdemokratiet stiller et budgetforslag om at bevare en stordagpleje i Varde og desuden at oprette en ny i Ølgod. Borgmester Erik Buhl (V) vil ikke love Venstres opbakning, før budgetforhandlingerne begynder, men han siger dog:

- Vi vil gerne have så bredt et tilbud som muligt, så jeg vil på ingen måde afvise det. Jeg synes, vi skal drøfte, om der er nogle muligheder i det.

Stordagpleje

En stordagpleje er en slags mellemting mellem dagpleje og vuggestue.

Der bliver ansat tre dagplejere, der hver arbejder 37 timer, og de skal sammen passe 10 børn i lokaler, som kommunen stiller til rådighed.

Varde Kommune har også haft en gæstedagpleje. Det minder om en stordagpleje, men her er det de børn, hvis almindelige dagplejer er syg, på ferie eller på kursus, der bliver passet. I dag bliver alle børn i Varde Kommune passet ved andre dagplejere ved sygdom og lignende.

I det socialdemokratiske forslag skal der ikke bare være en stordagpleje med ti pladser i Varde, men også én i Ølgod. Det skyldes, at Socialdemokratiet er af den opfattelse, at stordagplejere er efterspurgt af både forældre og medarbejdere.

Sarah Henneberg med sin søn, Marius, er en af de forældre, der har benyttet sig af stordagpleje i Varde. Arkivfoto: Morten Nielsen

- Forældrene, der har gjort brug af tilbuddet, har givet udtryk for, at det er de rigtig glade for. Det har vi sammenholdt med, at det har været vanskeligt at rekruttere dagplejere. Vi har også haft enkelte kontakter med nogle, der gerne ville være dagplejere, men hvor deres hjem ikke kunne blive godkendt til det, siger Søren Laulund og påpeger, at disse dagplejere til gengæld vil kunne ansættes i en stordagpleje.

Annonce

Kan indrettes på plejehjem

Sandie Eis Ravn fortæller, at hun umiddelbart har tre ideer til steder, hvor stordagplejerne kan oprettes. Den ene mulighed er, at kommunen lejer et parcelhus. Den anden mulighed er, at indrette stordagpleje i børnehaver. Den tredje mulighed er, at lade stordagplejen flytte ind på et plejehjem.

- De er selvfølgelig små, når de går i dagpleje, men de kunne komme med over og hygge sig med de ældre, når de skulle spise for eksempel. De ældre kunne se børnene, og børnene på to-tre år kunne også gå hen og opdage, at de ældre ikke er så farlige. De kan bare være der og skabe liv på plejehjemmet. Det, synes jeg, kunne være vildt spændende at arbejde videre med, siger hun.

Hun understreger dog, at hun ikke har undersøgt, hvad forældre tænker om ideen. Hvis de ikke ønsker deres børn på et plejehjem, så er hun med på, at det er en af de andre løsninger, som kommunen skal arbejde på.


Forældrene, der har gjort brug af tilbuddet, har givet udtryk for, at det er de rigtig glade for. Det har vi sammenholdt med, at det har været vanskeligt at rekruttere dagplejere. Vi har også haft enkelte kontakter med nogle, der gerne ville være dagplejere, men hvor deres hjem ikke kunne blive godkendt til det.

Gruppeformand Søren Laulund (S)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Lone er med til at gøre Ølgod aktiv

Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce