Annonce
Ugeavisen Ølgod

Spejdere fylder 75 i god form og dropper festen

FDF Ansager, her på Himmelbjerget, bliver 75 år, men må droppe jubilæumsfesten på grund af corona. Foreningen har i dag 75 medlemmer, heraf 20 ledere. Foto: FDF Ansager
FDF Ansager er godt kørende og ville gerne have holdt en stor fest i anledning af sit 75 års-jubilæum fredag den 16. april. Nu renoverer man i stedet foreningshuset "Hytten".

Ansager: Fredag den 16. april var en stor dag i FDF Ansager. Præcis den dato for 75 år siden stiftede førstelærer K. Vad Jensen og smed Christian M. Christensen den lokale spejderforening. Siden er det blevet til 75 år aktive og medlevende år i lokalområdet til i dag, hvor FDF Ansager en velkørende og vellidt forening med 72 medlemmer, heraf 20 ledere.

- Det ville vi selvfølgelig gerne have fejret med et brag af en fest med gæster fra nær og fjern, tidligere medlemmer, tanter, kredsledere, ledere, bestyrelsesmedlemmer, sponsorer, ja, hele byen og andre kredse. Men nu kan vi så ikke holde festen på grund af corona, sukker formand i FDF Ansager, Inga Matthiesen.

Stadig godt humør

Det gode humør og gå-på-modet fejler dog stadig intet hos 75-års jubilaren. Og sådan har det altid været. Derfor er der måske tradition for, at formændene bliver siddende længe. FDF Ansager har kun haft syv formænd i de 75 år med et gennemsnit på over 10 år hver.

FDF var i mange år kun for drenge. Derfor blev der i 1960 stiftet en FPF for piger i Ansager, der her ses marchere. Arkivfoto: FDF Ansager

- FDF er et specielt sammenhold. Det er her, man lærer børn at kende, det er her, man finder nye venner, det er her, lederhyggen når nye dimensioner, og det er her, et godt grin aldrig er af vejen, smiler Inga Matthiesen, der selv har været formand i FDF Ansager siden 2008 og netop er blevet genvalgt for to år mere.


Vi må holde os unge og friske, til vi bliver 80, og så knalder vi den fest af!

Inga Matthiesen, formand, FDF Ansager


Annonce

Vil renovere Hytten

Uanset hvad, bliver der dog ikke nogen 75-års fest. Inga Matthiesen tør ikke samle så mange, som man gerne vil, selvom der skulle blive lukket mere op. Men jubilæumsåret skal stadig udnyttes.

FDF Ansager vil nu renovere foreningshuset "Hytten" på Kanalvej, hvor man er gået i gang med at søge om byggetilladelser og få lavet tegninger til renoveringen.

Foreningshuset "Hytten" som FDF Ansager i jubilæumsåret planlægger at renovere. Foto: FDF Ansager

"Hytten" blev bygget af frivillige i 1970. I 1989 fik den en tilbygning og i 2019 et større skur til materialer og lejrudstyr. Men køkkenet er forældet, og der skal laves nye og bedre toiletfaciliteter, vask og bruseområde.

- Vi har nok byens bedste grund og udsigt. Men køkken, bad og toilet er ingen luksus. Derfor har vi sparet lidt penge op og går nu i gang med at søge diverse fonde, forklarer formanden i FDF Ansager, der blandt andet har tjent penge på online-tiltag og indsamlinger.

Annonce

Har savnet kontakten

Inga Matthiesen lægger dog ikke skjul på, at det har været svært og frusterende at være spejder under coronaen. Og det er ikke kun fordi, man ikke har haft mulighed for at levere den normale assistance og indtjening ved lokale begivenheder som f.eks. Sommersang i Mariehaven.

Trods aflysningen af 75-års jubilæumsfesten er humøret højt hos formand i FDF Ansager, Inga Matthiesen. Og nu glæder hun sig til at holde et brag af en 80-års fest i 2026. Foto: FDF Ansager

- Vi vil jo gerne være sammen med børnene. Så selvom vi heldigvis kun har mistet et enkelt eller to medlemmer, har vi savnet kontakten med dem, fastslår hun.

Inga Matthiesen og FDF Ansager kan dog stadig håbe på masser af kontakt til den årlige landslejr i uge 28. Den har man nemlig valgt ikke at aflyse, også af hensyn til udlejningsstedet. Og så er der jo et jubilæum igen om fem år.

- Vi må holde os unge og friske, til vi bliver 80, og så knalder vi den fest af, slutter Inga Matthiesen kækt og friskt med det grin, som aldrig er af vejen i FDF Ansager.

Fakta

FDF Ansager blev stiftet den 16. april 1946 af førstelærer, K. Vad Jensen, der blev foreningens første formand, og smed, Christian M. Christensen, der blev foreningens længst-siddende formand.

Den 1. oktober 1960 blev FPF, kun for piger, oprettet i Ansager. En af foregangskvinderne var Ingrid Christensen, der var smed Christian M. Christensens kone.

I 1970 blev ”Hytten” på Kanalvej bygget af frivillige. I 1989 fik den en tilbygning, så ”Hytten” fik det udseende, den har i dag. Og i 2019 blev der bygget et større skur til materialer og lejrudstyr.

På jubilæumsdagen havde FDF Ansager 72 medlemmer, heraf 20 ledere.

75-års jubilæumsfesten måtte aflyses. Men FDF-ledere tog lørdag rundt med jubilæums-muffins til medlemmer og spiste bagefter selv en pølse sammen for at markere jubilæet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Det er ikke alle partier, der er gået i flyverskjul

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Isse og hendes Ansager-mand spiller koncerter i Ansager, hvor kærligheden for første gang blomstrede

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Sammenlagt 100 år som brandmænd: Poul og Svend Jørgen har rundet 70 år, men de sørger stadig for trygheden i Agerbæk

Vesterhavsposten

Hvem hjalp vindmøller i gang for 30 år siden her?

Ugeavisen Varde

Vi må reagere på dårlige arbejdsforhold for unge

Ugeavisen Ølgod

Christian Anneberg takker af som formand: - Jeg er blevet kontaktet af mennesker døgnet rundt, og det har været fantastisk

Ugeavisen Varde

Kunstnermøde på KS 21 står mest i maleriets tegn

Ugeavisen Ølgod

Ny tv-aftale sikrer transmission af visse af Nordenskov UIF Volleys ligakampe

Ugeavisen Varde

Vi vil have reel borgerindflydelse i Din Forsyning

Ugeavisen Ølgod

Flashback fra firserne med Flashdance i Agerbæk

Ugeavisen Ølgod

Dorthe fra Tistrup driver en moderne forretning: Hun har været i gang i 48 år

Ugeavisen Ølgod

Liv og glade dage til Sportsskolen 2021: Fuld fart både ude og inde

Ugeavisen Ølgod

40 år på HTH - med en forkærlighed for Kehlermaskinen

Ugeavisen Ølgod

Dorte tilbagelægger 12.000 kilometer om året på de danske landeveje: Nu skal hun hjælpe folk med sclerose tæt inde på livet

Ugeavisen Ølgod

Trofast mand - med en trofast kone

Ugeavisen Ølgod

Kim får kun 8000 kroner i fast månedsløn, men stort salg drypper på uddeleren: Stor fremgang i lille område

Ugeavisen Ølgod

50 år efter: Kaj var HTHs første medarbejder - og han er der endnu

Ugeavisen Ølgod

To nyudlærte plastmagere hos Primo

Ugeavisen Ølgod

Sådan skal du forholde dig til et flåtbid

Ugeavisen Ølgod

Knud har været brandmand i 42 år, men mangler nye kollegaer: - Det kan gå så galt, at vi ikke kan give borgere og virksomheder trygheden i hverdagen

Ugeavisen Ølgod

Bente er ny i andelskassen

Ugeavisen Ølgod

Kvie Sø: Der er dårlig stil fra SF at skyde på de ansatte

Ugeavisen Ølgod

Tistrups fitnessdronning siger tak og stopper efter 10 år

Annonce