Annonce
Ugeavisen Ølgod

STU-ungdommen mødte politikerne: Spændende at høre om kommunalpolitik

Veninderne Helene Gunhild Juul Pedersen og Anna Hansen syntes, det var spændende at høre de forskellige politiske budskaber. Her er det Radikale Venstres Holger Grumme Nielsen, som fortæller og deler kage ud. Foto: Michael Svenningsen
Mandag formiddag var der politisk messe på STU Center Varde i Gårde. Her fik de unge STU-elever muligheden for at stå ansigt til ansigt med politikerne.

Gårde: - Vi vil gerne have mere i løn som STU-elever. Lige nu får vi udbetalt 3.600 kroner om måneden som hjemmeboende. Det er for lidt, hvis man skal gøre sig klar til at flytte hjemmefra eller finansiere en bil for eksempel, er Laura Overgaard Petersen og Lasse Dyrmose Madsen, begge STU elever, enige i.

Lise Mette Thorø på 18 år fra Skovlund og Daniela Gammelgaard Nielsen på 20 år fra Henne og STU-lærer Trine Haltrup lytter til Holger Grumme Nielsen fra Radikale Venstre. Foto: Michael Svenningsen

Spørgelystne elever

Mandag formiddag var der politisk messe på Varde STU Center i Gårde. Messe forstået sådan at de politiske partier var repræsenteret med en stand i idrætshallen i STU-centret, så eleverne kunne gå rundt og møde politikerne og stille spørgsmål. Hallen blev hurtigt fyldt op af spørgelystne elever, og snakken gik lystigt på tværs af de politiske farver og holdninger. Nogle af politikerne havde kage med, andre medbragte bolsjer, og naturligvis var der de obligatoriske roser at spotte til uddeling i hallen. Men det var tydeligt at mærke, at eleverne var nysgerrige på at høre om de politiske budskaber.

Jeg synes, vores lokalpolitik er meget fokuseret omkring Varde by. Jeg vil gerne stemme på en politiker, som kommer fra et mindre lokalsamfund.

Laura Overgaard Petersen, STU elev

STU eleverne Helene Gunhild Juul Pedersen fra Ølgod og Anna Hansen fra Orten var med for at finde ud af, hvor de skulle sætte deres kryds. Begge piger skal stemme ved kommunal- og regionsrådsvalget 16. november.

- Jeg synes, det er spændende at høre om, hvad politikerne står for. Jeg ved ikke, hvor jeg skal sætte mit kryds, men jeg er da blevet lidt klogere i dag, fortæller Helene Gunhild Juul Pedersen på 18 år.

Lasse Dyrmose Madsen fra Skovlund lytter interesseret til Connie Høj fra Venstre. Foto: Michael Svenningsen

Anna Hansen på 20 år var meget spændt og lidt nervøs for mødet med politikerne.

- Jeg vil helt sikkert stemme ved valget. Men jeg ved ikke endnu, hvem jeg vil stemme på, fortæller Anna Hansen.

Annonce

For meget fokus på Varde by

To andre STU elever, Laura Overgaard Petersen og Lasse Dyrmose Madsen, er derimod begge sikre på, hvem de vil stemme på. Lasse fik muligheden for at snakke med den politiker, han vil sætte sit kryds ved.

- Selvom jeg i forvejen har sat mig ind i de kommende valg, var det her en god chance for at lære mere om kommunal- og regionsrådsvalget. Jeg ved godt, hvem jeg vil stemme på. Jeg har slet ikke behøvet at tage kandidattesten, for jeg er sikker på, hvilken politiker jeg vil stemme på, fortæller Lasse Dyrmose Madsen. Han er 21 år og fra Skovlund.

Socialdemokratiets Doron Edry fortæller om sine politiske budskaber til STU-eleverne Helene Gunhild Juul Pedersen, Anna Hansen, Daniela Gammelgaard Nielsen og Lise Mette Thorø. Foto: Michael Svenningsen

Også Laura Overgaard Petersen på 20 år fra Ølgod er sikker på, hvilken politisk farve hun tilhører.

- Der er faktisk to partier, jeg er lidt i tvivl om. Det ene af de to partier var desværre ikke med i dag. Men det var det andet, og jeg fik mig en god snak med ham fra partiet. Jeg har taget kandidattesten for at være sikker. Men der var ikke nogen tvivl. Jeg vil også gerne stemme personligt på nogle politikere, som kommer fra de små byer udenfor Varde. Jeg synes, vores lokalpolitik er meget fokuseret omkring Varde by. Jeg vil gerne stemme på en politiker, som kommer fra et mindre lokalsamfund, siger Laura Overgaard Petersen.

Annonce

Vil gerne flytte hjemmefra

Både Laura og Lasse bor hjemme ved deres forældre. Men de vil gerne flytte hjemmefra. Helst i en prøvelejlighed. Det skal være en lejlighed, hvor der er mulighed for at få hjælp til at klare hverdagen. STU Center Varde har engang haft en paragraf 107, som er et behovstilpasset opholdssted for børn, unge og voksne. Det var døgninstitutionen Tippen, som lukkede i 2018. Efter Tippen lukkede, har STU centret ikke haft en paragraf 107, som gør det muligt for de unge at bo permanent på stedet.

- Der er tre lejligheder her på centret, som bare står tomme og ikke bliver brugt. Hvorfor kan vi ikke få dem som prøvelejligheder? Det undrer mig, for jeg vil så gerne flytte hjemmefra, men med hjælp til at klare hverdagen. Lærerne her på centret er ellers gode til at hjælpe os med at blive skrevet op i boligforeninger og andet hjælp til at finde en bolig, fortæller Laura Overgaard Petersen.

Der var god stemning til valgmødet på Varde STU Center i Gårde. Foto: Michael Svenningsen

Karl Haahr, underviser på STU og en af arrangørerne af den politiske messe på STU centret, kan godt se nogle muligheder i de tomme lejligheder, der er ved STU centret i Gårde.

- Det behøver ikke være en paragraf 107 ordning. Man kan jo også sagtens tilbyde de tomme lejligheder som et slags Bed & Breakfast koncept, hvor de unge mennesker kan leje lejlighederne i en kortere periode for at prøve, hvordan det er at flytte hjemmefra. Det kunne være en mulighed, siger Karl Haahr.

- Der er faktisk to partier, jeg er lidt i tvivl om. Det ene af de to partier var desværre ikke med i dag. Men det var det andet, og jeg fik mig en god snak med dem. Jeg har taget kandidattesten for at være sikker. Men der var ikke nogen tvivl, fortæller Laura Overgaard Petersen fra Varde STU Center. Foto: Michael Svenningsen

Connie Høj fra Venstre var en af de politikere, som var mødt op i STU centret. Hun syntes, det var spændende at møde de unge mennesker og høre deres historier.

- For mig er det vigtigt her i dag at lytte til de unge mennesker. Jeg kan høre, at de har noget med i rygsækken i livet, og jeg syntes, det er interessant at lytte til deres historier. Jeg har ikke kage eller bolsjer med. For mig handler det om at svare på de unges spørgsmål og lytte til deres ønsker, fortæller Conni Høj fra Venstre.

- For mig er det vigtigt her i dag at lytte til de unge mennesker. Jeg kan høre, at de har noget med i rygsækken i livet, og jeg syntes, det er interessant at lytte til deres historier, siger Connie Høj fra Venstre. Lærer på Varde STU Center Mia Kjærgaard og STU eleverne Laura Overgaard Petersen og Lasse Dyrmose Madsen lytter med. Foto: Michael Svenningsen
Daniela Gammelgaard Nielsen og Lise Mette Thorø sammen med Gunner Poulsen fra SF. Foto: Michael Svenningsen
Socialdemokratiets Doron Edry og Laura Overgaard Petersen. Foto: Michael Svenningsen
Teamleder og faglærer på Varde STU Center Michael Debel Hansen åbner det politiske møde. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgod Kulturhus klædt klimavenligt på til jul

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hvad synes I om, vi nu igen bruger mundbind?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Hardy går på pension efter 43 år ved maskinforretningen: - Jeg er aldrig rigtig blevet udlært

Ugeavisen Ølgod

Har du også fundet nogle af julemandens små gaver?

Ugeavisen Ølgod

Forestillingen om Pippi er udsat

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Ølgod

Julestemning på Østbækhjemmet

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Ugeavisen Ølgod

Besked om datalæk på mobilen? Sådan skal du reagere

Ugeavisen Ølgod

Drabanterne opfører teaterstykke om verdens stærkeste pige

Ugeavisen Ølgod

Nanna giver sine egne hesteoplevelser videre til andre unge piger: - Hestene griner ikke, når jeg kommer med morgenhår

Ugeavisen Ølgod

Nordenskov vil omdanne kroen til medborgerhus – hvis den kan finde pengene

Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Ølgod

Emma fra Sig drømmer om at komme til at spille for Chelsea eller Manchester United

Ugeavisen Ølgod

Kom til jul i Janus

Ugeavisen Ølgod

Grisebønder leverede stort overskud

Ugeavisen Ølgod

Gabriel fra Ansager udgiver debutsingle om at vælge nye veje i livet

Ugeavisen Ølgod

Lise og Troels støtter grisebanko i Ølgod Hallen

Ugeavisen Ølgod

Pengene er på vej til kunstgræsbanen i Helle FC

Ugeavisen Ølgod

Varde Kommune bør have en støttefunktion for virksomhederne

Ugeavisen Ølgod

STU-ungdommen mødte politikerne: Spændende at høre om kommunalpolitik

Ugeavisen Ølgod

Martin åbner dørene op til valg i kulturhuset: - Der står altid en lille flok og venter på at blive de første med krydset

Annonce