Annonce
Ugeavisen Ølgod

Tag hunden med på rejse

Helle Abildtrup Bott har ofte hunden Prisjang med på campingture i camperen både i ind- og udland. Privatfoto
Der er mange ting at forholde sig til, inden man tager hjemmefra og på rejse med den firbenede ven - om det er herhjemme eller i udlandet.
Annonce

Sig/Varde: Der er mange grunde til at tage hunden med ud at rejse, og der er flere rejseformer, der passer fint for hundens velbefindende. Det er dog nødvendigt at sætte sig godt ind i sagerne hjemmefra og tage sig sine forholdsregler inden afrejse, så man ikke ender med at blive afvist ved skranken i en receptionen med en træt hund i et fremmed land.

- Vi har haft vores hund Prisjang, der er 11 år gammel, med på mange campingture både i Danmark og hele fire gange, har den været med i Italien. Prisjang elsker det, og det gør vores børnebørn også, når de er med. Den er tryg ved vores autocamper i sin kasse, men den har det helt anderledes med vores almindelige bil. Når vi kører i den, får Prisjang noget beroligende naturmedicin i pilleform, der er godt smurt ind i leverpostej, siger Helle Abildtrup Bott, der bor i Sig.

En vovet tur

Skal man ud og flyve med sin hund, så må hunden maksimalt veje otte kilo, hvis den skal med i kabinen, større hunde anbringes i lastrummet.

Undersøg altid inden en rejse, hvad der er tilladt, hvor du booker billet fly-, tog- og færgeselskaber, har forskellige regler for, hvad man må i forhold til hunde og andre kæledyr.

I Danmark er det muligt at medtage hunde i de fleste tog. Større hunde betaler børnebillet og skal ofte have pladsbillet. af hensyn til allergikere er der dyrefri zoner i togene.

Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du finde yderligere information om transport af hund samt hvilke specifikke krav, der er gældende for indrejse i de enkelte lande. Kravene ændres løbende, så hold dig opdateret dér og tal med din dyrlæge.

Annonce

Vovet i Sverige

Karen Illum Vendler i Varde rejser ofte til Sverige på tur med sin hund, en 10-årig kongepuddel. De har indtil videre været afsted hele syv gange sammen.

- Jeg har aldrig haft min hund Charlie med på flyrejser, men i bil til Sverige og ellers på ture herhjemme, siger hun og fortsætter:

- Der er en del forholdsregler, når man skal ud og rejse med sin hund, for lovgivning kan være forskellig fra land til land. Man skal huske lovpligtige vacciner, gyldigt pas til dyr og en transportkasse til rejsen i bilen - samt naturligvis mad og drikke til rejsen. Vi har også en svømmevest med til hunden, da vi opholder os i en hytte i skoven ved en sø i Sverige. Det er også rart at være opmærksom på, hvordan der kan søges dyrlæge på stedet, hvis man pludselig får brug for det ved for eksempel hugormebid.

Annonce

En hund efter camping

Lone Olesen i Sig har lige været på campingtur for første gang med hunden Frida i Hvidbjerg.

- Nu var det første gang, vores hund Frida skulle med på campingweekend. Vi fandt ud af, at det var en god idé at have en ekstra lang snor med eller noget andet til lidt indhegning. Derudover vil jeg gerne anbefale, at man tager et tæppe en kasse eller en kurv med, hvor hunden kan have "helle" og føle sig tryg, siger Lone Olesen.

Prisjang på vej til Italien i familiens autocamper, hvor den har sine trygge rammer med på rejsen i form af en hundekurv. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce