Annonce
Mona Assenbæk Burgdorf Lorenzen i Tønding ved Tistrup har travlt i sit cateringfirma "Monas Køkken", hvor hun leverer mad ud af huset til hver en lejlighed. Foto: Tatjana Johnsson
Ugeavisen Ølgod

Tapas til nytårsaften - gæstemad med stor variation

Tapas med sliders, ristet rugbrød og lakseroulade er nem gæstemad til en aften med fokus på fest og glimmer.
Annonce
  • Mona Assenbæk Burgdorf Lorenzen i Tønding ved Tistrup har travlt i sit cateringfirma "Monas Køkken", hvor hun leverer mad ud af huset til hver en lejlighed. Foto: Tatjana Johnsson
  • Manitoba er navnet på en canadisk provins, hvor de fremstiller sigtet hvedemel, der giver en god skorpe i en sliders-dej sammen med almindeligt hvedemel, siger Mona Assenbæk, der gerne lader dejen koldhæve i køleskabet, Foto: Tatjana Johnsson
  • En koldhævet dej til sliders med forskellige frø og revet gulerod kan stå i køleskabet natten over. Så er man i gang med nytårstapas. Foto: Tatjana Johnsson
  • Grov remoulade og et stykke krølsalat på de hjemmebagte miniburgere, så er man i gang med opbygningen til en slider med roast beef. Foto: Tatjana Johnsson
  • Lige til at hapse sammen med et glas champagne. Sliders bestående af miniburgerbolle med grov remoulade, roastbeef i skiver og topping med hjemmelavet syltet rødløg. Foto: Tatjana Johnsson
  • Det minder om sushi, men er ganske enkelt lakseroulade rullet med en flødeostcreme blandet med wasabi. Rouladen skal på køl, inden den forskæres og til sidst vendes i sorte og hvide sesamfrø. Privatfoto
  • Tapasfad med ovnbagt laksemos serveret i små anretterskåle, ristede saltmandler i et glas, roastbeef sliders, andeskiver på ristet rugbrød, lakseroulade rullet med smørost og wasabicreme med et drys af sesamfrø, blåbær og grønt pynt serveret på et leje af rucolasalat. Alletiders nemme fingermad til nytårsaften ovenpå julens tunge retter med kød, sovs og kartofler. Privatfoto
  • Ofte er der andebryst tilovers fra juledagene. Rester der snildt kan bruges på ristet rugbrød smurt med en god mayo, dernæst pyntet med syltet knoldselleri, der er revet i strimler, der laves på samme måde som syltede rødløg. Privatfoto
  • For Mona Assenbæk Burgdorf Lorenzen er det vigtigt, at maden nytårsaften hjemme i familien tildels kan forberedes i det små dagen i forvejen og samtidig er lækker og indbydende. Den må også gerne være mere kaloriefattig end den traditionelle julemad. Foto: Tatjana Johnsson
  • Der er stor travlhed i køkkenet med portionsanrettede jule- og nytårstaps hos Mona Assenbæk Burgdorf Lorenzen, der giver gode råd til selv at komme i gang. Foto: Tatjana Johnsson

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce