Annonce
Ugeavisen Ølgod

Teater og revy handler om selvtillid på og udenfor scenen

Maya Brøndum i midten på skødet af en medspiller i årets Ølgod revy, der bærer titlen 'Prøvliåhørher'. PR-Foto
Maya Brøndum var selv genert og usikker, inden hun for alvor begyndte på at spille revy og teater. Teatermiljøet har givet hende en stor pondus på selvværdskontoen, som hun i dag også bruger i sin undervisning som lærer.
Annonce

Ølgod: 27-årige Maya Brøndum er nyuddannet skolelærer og bor i Ølgod sammen med kæresten Anders, der er ambulanceredder, og deres islandske fårehund. Hun arbejder på Sdr. Omme Skole. Hendes store fritidsinteresse er revy og teater.

- Jeg elsker at spille begge dele og glæder mig til at stå på scenen i revyen på torsdag. Der er flere forskelle ved at spille revy fremfor teater. Det er lige på og rå, og der er en ultimativ tæt publikumskontakt. Responsen falder, så snart man har leveret replikken. Der er også mange flere karakterer og roller at holde styr på i revy, siger Maya Brøndum.

Ølgod Revyen 2020

Ølgod Revyen 2020 med titlen "Prøvliåhørher" spiller på Kultrhuset i Ølgod fra den 30. januar til den 1. februar.

Billetsalg og menu. Ring efter klokken 15 på 2381 5672.

Der er spas og løjer i årets revy i Ølgod. I år er der lokale vinkler omkring både det nye biogasanlæg og Banken Fitness.

Annonce

Revy og teater smitter

Det var Mayas mor, Susanne Brøndum, der i tilbage i 2011 fik hende med til audition i teaterforeningen Drabanternes sommerspil. Siden har begge været aktive i teaterlivet i Ølgod. Maya sidder også i bestyrelsen og hjælper blandt andet til med børnespil.

- Jeg synes, det er sjovt at have teater tilfælles med min mor, det giver noget helt andet at tale sammen og være fælles om, siger hun og fortsætter:

- Min kæreste Anders er også blevet inddraget i teaterlivet - dog udenfor scenen, hvor han er frivillig på den tekniske del med lys og lyd, når hans job tillader det.

Annonce

Teater i danskundervisning

Maya Brøndum bruger også teater i sin undervisning i dansk på Sdr. Omme Skole.

- Lige nu kører jeg et eventyrdramaforløb i mundtlighed og formidling i femte klasse. Det handler blandt andet for de 10-årige elever om at turde stille sig frem foran alle de andre i klassen og fremføre forskellige anekdoter.

Maya har selv været enormt eksamensangst, og der har teater gjort en kæmpe forskel.

- Engang var jeg en af dem, der ikke have selvtillid. Kun på scenen, hvor jeg kunne leve mig ind i en rolle, nu har jeg fået selvtilliden med i mit private liv, siger hun.

Til højre i billedet ses Maya Brøndum i en øvelse på gulv for revydeltagere. Der er lattergaranti til årets revy i Kulturhuset i Ølgod. PR-Foto
Hun holder aldrig op med at lege sig gennem livet. Den teaterglade ølgodpige Maya Brøndum. Privatfoto
Maya Brøndum sammen med sin kæreste Anders, der også er blevet aktiv i teatermiljøet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce