Annonce
Ugeavisen Ølgod

Thea er den kvindelige Zorro fra Nordenskov

Thea Carlsen Andersen er den kvindelige danske pendant til den spanske eventyrhelt Zorro. Den lyshårede pige fra Nordenskov er smuk, smidig og utrolig selvstændig, og så fægter hun som en drøm. Foto: Michael Svenningsen
Den danske landsholdsfægter Thea Carlsen Andersen fra Nordenskov går på en Team Danmark ordning på Esbjerg Gymnasium og bruger hele sit liv på fægtning.

Nordenskov: Thea er den kvindelige danske pendant til den spanske eventyrhelt Zorro. Den lyshårede pige fra Nordenskov er smuk, smidig og utrolig selvstændig, og så fægter hun som en drøm. Hun er en af de bedste danske fleuretfægtere i sin klasse. Og hun er en del af den danske bruttotrup af landsholdsfægtere.

Thea er 17 år og tager en HF på Esbjerg Gymnasium. Foto: Michael Svenningsen

Sportsuddannelse

Thea Carlsen Andersen er 17 år og går på HF på Esbjerg Gymnasium. Hun tager sin HF over tre år. Det er en kombineret uddannelse, som kan lade sig gøre på grund af en Team Danmark ordning og en Esbjerg ordning. Den ellers normale to-årige uddannelse, bliver bredt ud over tre år. Det gør at Thea har mulighed for at passe sin sport, og træne både om formiddagen og om eftermiddagen. Thea går til fægtning i Varde Fægteklub, og er en del af det danske bruttolandshold i fægtning i juniorklassen. Hun ligger lige nu nummer et på den danske rangliste for junior pige fleuretfægtere.

Annonce

Barbie og de tre musketerer

Theas interesse for fægtning begyndte da hun i en alder af ti år, sammen med sin lillesøster, så filmen om Barbie og de tre musketerer. Begge piger blev øjeblikkeligt opslugt af det eventyrlige univers, hvor heltene på egen hånd og helt selv skulle kæmpe og vinde over fjenderne. Pigerne fægtede løs i sjov og alvor, med de bøjler de kunne finde i tøjskabet.

- Jeg elsker fægtning, fordi det handler om mig, og hvad jeg skal præstere. Jeg er meget perfektionistisk og selvstændig. Alt skal være ordentligt og perfekt. Det kan fægtning give mig. Når jeg står på pisten, der hvor vi fægter kampe, og tager masken på, så bevæger jeg mig helt ind i min egen verden. Jeg udelukker alt andet. Der er kun mig og min modstander. Nogle gange kan jeg slet ikke huske, hvad der er sket, når jeg har været til fægtestævne. Det er som om, jeg er i en anden verden, fortæller Thea Carlsen Andersen.

Annonce

EM og VM

Det var ved et DM stævne for nogle år siden, hvor Thea blev dansk mester i holdfægtning, at hun fik øjnene op for, at hun kunne komme langt med sin fægtning. I 2020 nåede Thea kun to internationale stævner, inden corona lukkede det hele ned. Det sidste stævne var i Polen og på grund af corona nedlukningen, fik Thea ikke mulighed for at samle de sidste og afgørende point til en EM kvalifikation.

Lidt beskedent kommer det frem fra Thea, at hendes drøm er at komme med til EM eller VM i fleuretfægtning.

- Det er næsten kun i weekenden jeg får mulighed for at slappe af og se min kæreste. I hverdagen har jeg alt for travlt med skole og fægtning, siger Thea. Foto: Michael Svenningsen

- Jeg vil gerne med til de helt store stævner. Jeg ved, at jeg skal træne hårdt for at få point nok til at komme med til EM og VM, men det er da min drøm. Jeg har jo fået fægtning ind under huden nu, og jeg er topmotiveret til at gå hele vejen, siger Thea.

Annonce

Varde Fægteklub

Det sociale liv fylder meget i Varde Fægteklub. Jan Lauridsen, cheftræner i klubben, gør meget ud af at tage imod de nye unge fægtere. Han har et motto for klubben og sine fægtere: Vi fægter for sjov. Følger der medaljer med, er det bare en bonus. Og medaljer er der fulgt med. Flere af fægterne i Varde fægteklub har store mesterskaber bag sig.

Thea drømmer om en dag at blive politibetjent. Hun kan godt lide regler og orden. Foto: Michael Svenningsen

Fægteklubben er min anden familie. Jeg elsker at få lektioner og blive rettet ind til at blive en bedre fægter. Men det sociale i fægteklubben betyder alt for os alle. Jeg var ikke nået så langt i min fægtekarriere, hvis ikke vi havde det så godt socialt i klubben.

Thea Carlsen Andersen

Jan Lauridsen bakker også op om Theas evner indenfor fleuretfægtning.

- Hun er en yderst engageret og topmotiveret fægter. Men ikke nok med at hun er en dygtig fægter, som jeg ved nok skal komme langt, så er hun også limen i klubben. Hun tager sig af de yngre fægtere og er en rigtig humørspreder, siger Jan Lauridsen om Thea.

Thea Carlsen Andersen er 17 år fra Nordenskov og landsholdsfægter i fleuret. Foto: Michael Svenningsen

Thea holder meget af at komme i fægteklubben. Hun tager sig af de unge fægtere og kan på egen hånd styre opvarmningen og benarbejdet, som klubkammeraterne skal have til de to ugentlige klubtræninger.

- Fægteklubben er min anden familie. Jeg elsker at få lektioner og blive rettet ind til at blive en bedre fægter. Men det sociale i fægteklubben betyder alt for os alle. Jeg var ikke nået så langt i min fægtekarriere, hvis ikke vi havde det så godt socialt i klubben. Hvis jeg har haft en dårlig dag i skolen, ved jeg, at jeg altid bliver glad igen, når jeg kommer til træning, siger Thea Carlsen Andersen.

Fægteudstyr fylder godt, og Thea står selv for at pakke sine ting til træning og stævner, som her hvor hun skal til samling med landsholdstruppen i Kalundborg. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Politibetjent

Det er nogle gang svært for vennerne at forstå, hvad fægtning handler om. De spørger tit Thea, om hun går til rollespil eller rider på hest. Fægtning er en nichesport, som ikke har samme publikumsinteresse som for eksempel fodbold og håndbold. Det er en individuel sport, hvor udøverne ofte lever helt i deres egen verden. Det er dog lige, indtil en af fægterne har vundet. Så ser man ofte en eksplosiv glæde. Det er lige netop den måde at dyrke sport på, Thea godt kan lide.

Thea drømmer om at blive politibetjent. Den drøm har hun haft, siden hun var helt lille.

- Jeg har altid været en lille politibetjent. Jeg kan godt lide, at der er orden i tingene, og at man følger reglerne. Og så kan jeg godt lide at opleve noget nyt hele tiden. Det vil blive så kedeligt, hvis jeg altid skal lave det samme. Der skal ske noget nyt hver dag, siger Thea.

Thea Carlsen Andersen er 17 år fra Nordenskov og landsholdsfægter i fleuret. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgod Kulturhus klædt klimavenligt på til jul

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hvad synes I om, vi nu igen bruger mundbind?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Hardy går på pension efter 43 år ved maskinforretningen: - Jeg er aldrig rigtig blevet udlært

Ugeavisen Ølgod

Har du også fundet nogle af julemandens små gaver?

Ugeavisen Ølgod

Forestillingen om Pippi er udsat

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Ølgod

Julestemning på Østbækhjemmet

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Ugeavisen Ølgod

Besked om datalæk på mobilen? Sådan skal du reagere

Ugeavisen Ølgod

Drabanterne opfører teaterstykke om verdens stærkeste pige

Ugeavisen Ølgod

Nanna giver sine egne hesteoplevelser videre til andre unge piger: - Hestene griner ikke, når jeg kommer med morgenhår

Ugeavisen Ølgod

Nordenskov vil omdanne kroen til medborgerhus – hvis den kan finde pengene

Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Ølgod

Emma fra Sig drømmer om at komme til at spille for Chelsea eller Manchester United

Ugeavisen Ølgod

Kom til jul i Janus

Ugeavisen Ølgod

Grisebønder leverede stort overskud

Ugeavisen Ølgod

Gabriel fra Ansager udgiver debutsingle om at vælge nye veje i livet

Ugeavisen Ølgod

Lise og Troels støtter grisebanko i Ølgod Hallen

Ugeavisen Ølgod

Pengene er på vej til kunstgræsbanen i Helle FC

Ugeavisen Ølgod

Varde Kommune bør have en støttefunktion for virksomhederne

Ugeavisen Ølgod

STU-ungdommen mødte politikerne: Spændende at høre om kommunalpolitik

Ugeavisen Ølgod

Martin åbner dørene op til valg i kulturhuset: - Der står altid en lille flok og venter på at blive de første med krydset

Annonce