Annonce
Ugeavisen Ølgod

Tina er fra Ølgod og vil være lokalpolitiker for hele Varde Kommune

Tina Agergaard Hansen er ifølge eget udsagn Ølgodpige, men bestræber sig på at være lokalpolitiker for hele Varde. - Jeg bliver hele Vardes social- og sundhedsudvalgsformand, forsikrer hun. Foto: Henrik Cramon

Tina Agergaard Hansen (DF) er født, opvokset og bosiddende i Ølgod. Hun fik et forrygende godt valg med 749 personlige stemmer ved sidste uges kommunalvalg. Det udløste en post som formand for social- og sundhedsudvalget i Varde Kommune.

Ølgod: Dansk Folkeparti fik et dårligt valg i de fleste kommuner ved sidste uges kommunalvalg. Bare ikke i Varde, hvor det blev til en lille fremgang og fastholdelse af de to mandater, partiet sad på i forvejen.

Med sine 749 personlige stemmer bidrog Tina Agergaard Hansen til, at Dansk Folkeparti samlede 16,6 procent af stemmerne i Ølgod, mod 9,8 procent for fire år siden. Det udløste en formandspost for det prestigefyldte social- og sundhedsudvalg - en politisk drøm for Tina, der sædvanligvis går ydmygt til opgaven, gør sig umage og bestræber sig på at fremstå som en troværdig politiker.

Jeg er Ølgod-pige, men jeg er lokalpolitiker for hele Varde Kommune, og jeg er social- og sundhedsudvalgsformand for hele kommune.

Tina Agergaard Hansen.

Tina Agergaard Hansen

Tina Agergaard Hansen (DF) er født og opvokset i Ølgod, hvor hun også bor. Hun er fraskilt og har tre børn på 15, snart 18 og næsten 20 år. Hun er uddannet sygeplejerske og arbejder på psykiatrisk hospital i Esbjerg.Tina Agergaard Hansen har siden 2014 dannet par med Poul Rosendahl, der har siddet i Varde Byråd i 16 år, men som denne gang ikke opnåede genvalg.

Tina Agergaard Hansen stillede første gang op ved kommunalvalget i 2013 og blev valgt ind på Dansk Folkepartis liste.

Ved sidste uges kommunalvalg hentede hun 749 personlige stemmer og sikrede Dansk Folkeparti en fremgang - partiet har dog stadig to pladser i det kommende byråd.

Tina er sygeplejerske

- Jeg er glad og stolt over valgresultatet. Posten som formand for social- og sundhedsudvalget er helt perfekt for mig, fortæller Tina, der arbejder som sygeplejerske på psykiatrisk afdeling C på Spangsbjerg Hospital i Esbjerg.

- Afdeling C modtager psykiatriske patienter fra Varde Kommune, forklarer Tina, der tager os med på tur rundt i Ølgod for at se nogle af de steder, som betyder noget for hende og som hun har kæmpet politisk for i den indeværende byrådsperiode.

Annonce

Fra Ølgod

Tina lægger ikke skjul på, at hun er fra Ølgod, og at hun vil kæmpe for byen. Men hun vil også kæmpe for alle de andre lokalsamfund i kommunen.

- Jeg er født og opvokset i byen. Det er min far også, og min mor er også fra området. Jeg har altid boet her, bortset fra et år, hvor jeg var i huset hos en dyrlæge-familie i Nordjylland samt et år, hvor jeg boede i Varde. Jeg er fraskilt og har tre børn. Den yngste er 15 år og går på efterskole. Den mellemste fylder 18 år og er i lære som automekaniker her i Ølgod, og den ældste på snart 20 går i 3.g på gymnasium i Varde. Nå ja, så ved du jo, at jeg er kæreste med Poul.

Tina har de seneste tre år været kæreste med Poul Rosendahl, der har siddet 16 år i Varde Byråd for Venstre, valgt i Agerbæk. Poul Rosendahl opnåede ikke denne gang tilstrækkeligt med stemmer til at bevare sin plads i byrådet.

Annonce

For Varde

- Jeg er Ølgod-pige, men jeg er lokalpolitiker for hele Varde Kommune, og jeg er social- og sundhedsudvalgsformand for hele kommune.

Det må du lige uddybe.

- Lad mig give dig et eksempel. I de seneste budgetforhandlinger kæmpede jeg hårdt for, at vi skulle beholde de to akutpladser, psykiatrien havde og stadig har på Vidagerhus i Janderup. Som sygeplejerske i psykiatrien og med min viden på området kunne jeg med min viden på området argumentere under budgetforhandlingerne, at det ville være uklogt at lukke de to akutpladser - vi bruger dem faktisk.

Tina færdiggjorde sin uddannelse til sygeplejerske i indeværende byrådsperiode, og hun er nu i gang med en diplomuddannelse i ledelse.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Der mangler aflastningspladser i kommunen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Realistiske valgløfter ønskes: Hverdagen er ikke fyldt med guld og grønne skove

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Busforbindelse fra de mindre byer er en mangel

Ugeavisen Varde

Vildere vandløb - helst efter en samlet plan

Ugeavisen Varde

Der er brug for forandring i Varde Kommune – sådan bruges dine penge

Ugeavisen Varde

Storskrald skal hentes igen ude i oplandsbyerne

Ugeavisen Varde

Madservice: Velfærd er for borgerne - ikke for at virksomheder kan tjene penge

Ugeavisen Varde

Alle skal have adgang til fællesskaberne

Ugeavisen Ølgod

- YES, vi er de bedste: Hjemmeplejen i Ølgod er Årets Arbejdsplads

Ugeavisen Varde

Borgerne ønsker bedre indpakning af maden

Ugeavisen Ølgod

Se billederne: Tue West laver hit med Trane Skole og Børneby

Ugeavisen Varde

Giv os værdig og kærlig pleje - og frisklavet mad

Ugeavisen Ølgod

Danmarks bedste ost kommer fra Tistrup

Ugeavisen Ølgod

Nu er Kulturdagene i Ølgod i gang: - Gratis for alle unge

Ugeavisen Ølgod

Snakken går i Ølgod om boligprojekt til 65 millioner bliver til noget

Ugeavisen Ølgod

Nu er det endelig mere sikkert at cykle i skole - så fik Krusbjerg sin cykelsti

Ugeavisen Ølgod

Historisk brugsbygning solgt – den skal rumme julemarked og onlineauktioner

Ugeavisen Ølgod

Formand Marije: Det er så stort for autismeforeningen at få den her pris

Ugeavisen Varde

Nu skal der rekrutteres flere piger til fodbold: DBU og Varde Kommune sparker nyt samarbejde i gang

Ugeavisen Varde

Vælgerne får en lang stemmeseddel: Her stiller 13 lister og 91 kandidater op til kommunalvalget

Ugeavisen Ølgod

Stor glæde i Helle FC: Ny kunstgræsbane kan stå klar om et år

Ugeavisen Ølgod

I Ølgod er der penge til iværksættere

Ugeavisen Ølgod

Danmarks måske største vejfest i Tistrup

Annonce