Annonce
Ugeavisen Ølgod

Tistrup Boldklub trækker i arbejdstøjet for at genvinde tabte medlemmer

Mads Bach Mortensen. Arkivfoto: Asta Skødeberg Hjørngaard
Tistrup Boldklub lægger kræfterne i at genoplive foreningsaktiviteten og fodbolden i byen efter en lang coronanedlukning, der har kostet klubben 25 ungdomsspillere det sidste halve år.

Tistrup: Ligesom hos mange andre idrætsforeninger har aktiviteten henover vinteren i Tistrup Boldklub været yderst begrænset på grund af coronanedlukningen

Formand for Tistrup Boldklub Mads Bach Mortensen blev for nylig ringet of af en konsulent fra DGI der spurgte, om han var klar over at klubben havde mistet 25 ungdomsspillere det seneste halve år, hvilket han var.

- I HTS-regi er 25 spillere over 3 byer er jo ikke alarmerende, men det er kun i Tistrup, det er sket. Horne og Sig er slet ikke med i det regnestykke. Så derfor er vi nødt til at tage arbejdshandskerne på og komme igang nu, siger Mads Bach Mortensen, og tilføjer:

- Nogle er måske sprunget fra, fordi de har betalt kontingent til en klub, hvor man ikke har fået lov til at spille fodbold. Andre er smuttet til andre klubber, og så vil der altid være nogle, der falder fra henover en vinter. Det er brandærgerligt, siger

Derfor har Tistrup Boldklub omfavnet den nylige genåbning af udendørs idrætsaktiviteter med manér, og sat skub i forskellige aktiviteter der skal styrke synligheden af klubben i byen og forhåbentlig få flere tilbage på grønsværten.

I anledning af den første træningsopstart for seniorer dette forår, som i øvrigt trak 32 spillere til, sørgede boldklubben for en sværm af stjerneskud tilberedt af Mona's Køkkon i Tønding over Tistrup. 174 stk. blev sendt ud over byens hjem med levering af bestyrelsen i Tistrup Boldklub. 50 kr. af hver menu gik til Tistrup Boldklub.

Og samme weekend troppede endnu en ny omgang frivillige op og leverede på forsvarlig vis gødning og kalk til døren til borgerne i Tistrup.

Annonce

De helt unge skal trækkes til

Udover at minde borgerne i Tistrup om at Boldklubben igen rumsterer på byens stadion, så bliver der ifølge Mads Bach Mortensen også lagt kræfter i aktivt at hverve nye medlemmer til Tistrup Boldklub. Ikke bare inden for fodbold, men fremover også floorball om vinteren med den nye bane, som Tistrup Boldklub i samarbejde med hallen har indkøbt, men som endnu ikke er taget i brug.

Derudover har boldklubben indledt et samarbejde med DGI om at trække nye medlemmer helt ned til 2-4 år ind i idrætsforeningerne.

- Man trækker en streg i sandet lige nu, og starte op på at få børn og unge helt ned i den mindste alder til at dyrke idræt, sådan at der er en grobund for de små foreninger ude i de små samfund, siger Mads Bach Mortensen, som pointerer vigtigheden i at have et sundt foreningsliv i en by, hvis man fortsat vil være attraktiv for eventuelle tilflyttere.

- Det er foreningslivet, der er bindeled i en lille by som Tistrup. Hvis ikke vi har det, så er vi på vej i den forkerte retning med det samme, siger Mads Bach Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce