Annonce
Ugeavisen Ølgod

To unge fodboldtalenter fra Sig er nærmere drømmen om landsholdet

For Emma og Matilde er fodbold en leg, men også hård træning i eliteklasser. Foto: Tatjana Johnsson
Emma og Matilde træner fodbold mindst tre gang i ugen plus weekender. De er udtaget til U14 og U15 af en DBU talentspejder og er nu tættere på drømmen om landsholdet.

Sig: I Sig bor 14-årige Emma Tastrup Kamp og Matilde Egebjerg Fallesen et par talentfulde fodboldspillere, der allerede nu dyrker deres sport på eliteniveau.

- Jeg har altid dyrket meget sport udover fodbold også badminton, ridning, svømning, dans og gymnastik, siger Emma Tastrup, der til daglig går på Vitaskolen Bohr i Esbjerg, hvor eliteidrætsklasserne fra 7-9. klassetrin kombinerer skolegang og sport på et højt niveau.

Begge piger er startet i deres lokale fodboldforening HTS/Horne, Sig, Tistrup Idrætsforening.

Kammeratskab fremfor alt, siger Emma Tastrup og Matilde Egebjerg Fallesen, uanset om der er kamp om pladserne for udtagelse til et videre forløb i elitefodboldens verden. Foto: Tatjana Johnsson

Matilde Egebjerg Fallesen er målmand og går i 8. klasse i Tistrup. Frem til sommer, er begge piger lige udtaget i et videre fodboldforløb som henholdsvis U-14 og 15 talentspillere af DBU. Det er kun cirka 120 fodboldpiger forundt i hele Jylland.

- Jeg bruger minimum 10 timer på fodbold om ugen inklusiv træning og kampe, siger Matilde, der elsker fodbold, fordi det handler om samspil og om at løfte i flok som hold.

- Det er en god fornemmelse, når vi sammen bygger et hold op, siger Matilde, og Emma tilføjer:

- Det kræver meget af os at spille på dette niveau, men også af vores forældre og bedsteforældre, der må køre meget rundt med os i Danmark til træninger i både Fredericia, Kolding, Hjørring og endda i Ålborg, siger hun.


Det kræver meget af os at spille på dette niveau, men også af vores forældre og bedsteforældre, der må køre meget rundt med os i Danmark til træninger.

Emma Kamp Tastrup, elitefodboldspiller


- På grund af coronarestriktioner holder vi os også i form ved at styrketræne og ved at løbetræne mere, end vi plejer, siger Matilde, hvis store idol er målmanden Kasper Schmeichel.

Begge piger er meget målrettede omkring deres sport og arbejder på at komme på landsholdet.

Der er morgentræning tre gange i ugen for Emma Tastrup og Matilde Egebjerg Fallesen i Sig, der begge satser på at komme på landsholdet i fodbold i nær fremtid. Foto: Tatjana Johnsson

Talentidrætsklasser på Vitaskolen Bohr

  • I Esbjerg Kommune er der mulighed for at kombinere sin sport med sin skolegang.
  • Talentidrætsklasserne befinder sig på Vitaskolen Bohr i Esbjerg, hvor man fra 7.-9. årgang kan søge om optagelse via den idrætsforening, man er tilknyttet til.
  • Talentidrætsklasserne foregår i et tæt samarbejde med idrætsklubberne, Team Danmark og Esbjerg Kommune.
  • Målet er at skabe bedre sammenhæng mellem skole og idræt, så eleverne får optimeret mulighederne for at udvikle deres talent.
  • Den faglige undervisning kombineres med tre ugentlige morgentræninger og obligatoriske kurser fra Team Danmark målrettet eliteidrætsudøvere og fleksibilitet i forhold til træningslejre, konkurrencer og stævner.
  • Der er fem forskellige linjer på Vitaskolen Bohr: Den almene linje, multiflexlinjen, Da Vinci linjen, eliteidrætslinjen og linje S.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce