Annonce
Ugeavisen Ølgod

Træn din kat op til mindre angst for larmende raketter med en lyd-cd

Man kan træne sin kat op til ikke at være bange for fyrværkeri ved hjælp af en lyd-cd med fyrværkeri, hvis man starter tidligt - gerne et år i forvejen - og lader katten vænne sig til larmen fra fyrværkeri, mens man hygger som normalt. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce

Ølgod: Bodil Andreasen dyrlæge på Bøllund Dyreklinik i Ølgod giver effektive råd til vores mindre husdyr som kat, kanin og undulat, så man undgår al for megen forskrækkelse blandt dyrene i nytårsaftens larm.

Det er svært med katte, der jo normalt strejfer meget rundt. Så en kattepension nytårsaften er en god mulighed til denne kategori af kæledyr, da man ikke kan give dem angstdæmpende.

Ellers hold kat og andre mindre husdyr som kanin inde i huset. Så vidt muligt i et mørkt eller lysdæmpet rum med gardinerne trukket for, hvor de føler sig trygge. Det kunne for eksempel være i soveværelset.

Der er flere muligheder for at hjælpe vores husdyr trygt og sikkert gennem nytårsaften. Blandt andet ved rulle gardinerne for i et mørkt rum, hvor dyret føler sig tryg. Foto: Maiken Løwe

Hvis man vil træne kat og andre smådyr til næste års nytårsaften - det kan desværre ikke gøres på få dage - så findes der lyd-cder til dyr, hvor man langsomt og med meget svag lyd i starten afspiller fyrværkeri, mens man hygger med sit dyr og så langsomt øger lydstyrken ved hyggestunder over et års tid, lyder rådet fra dyrlægen.

Mange af vores tamme fugle, er tropefugle, så de har faktisk brug for 12 timers søvn og tolv timer vågne i deres naturlige habitat. Så på med tæppet over fugleburet i det rette interval.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce