Annonce
Ugeavisen Ølgod

Trængte familier fik prøvet kræfter med en fed sommerlejr

Caleb fra Congo og Mohammed fra Syrien blev gode venner under ferien. Foto: Jon Tolstrup Jensen

Seks trængte familier fik mulighed for at holde sommerferie med støtte fra Ølgod Sogn, provsti og Samvirkende Menighedsplejer i en uge.

Annonce

Ølgod: Seks familier har henover sommeren fået en ferieoplevelse for livet. Samvirkende Menighedsplejer har samlet et beløb fra forskellige fonde, som har gjort det muligt for seks familier med en lav indkomst at få en sommerferietur til Fåborg på Fyn, hvor de har besøgt feriecenter Klinten.

Fra Menighedsrådet i Ølgod Sogn deltog to medlemmer, som frivilligt havde valgt at bruge sommerferien med de seks familier.

- Vi vil gerne give noget til andre. Jeg synes, at det her er værd at bruge tid på, fordi vi får en meget bedre forståelse for hinanden, siger Karen Møller Kristensen.

I alt var 33 personer, hvoraf 19 var børn, nydt en uges ferie fra den 30. juni til den 7. juli.

Jihan (Syrien), Jana (Syrien), sognepræst Else Juul, Mohammed (Syrien), bag præsten er det Safarani med Mike (Congo), Heba (Syrien), Evelyne  (Safaranis datter), Sine (en af de frivilliges barnebarn), Karen Møller Kristensen (frivillig), bag hende Dotiza (Congo), Omer (forrest i billedet, Syrien), Caleb (Safaranis søn), Zaïra (Dotizas datter), Lisbeth Uhre (frivillig). Foto: Jon Tolstrup Jensen
Annonce

En ferie med det hele

De seks familier har fået betalt transport, ferielejligheder samt 50 kroner per person til daglig forplejning. Familierne er alle meget forskellige, da der både var familier fra Syrien, Eritrea og Congo, men altså også Danmark.

Caleb var en af de drenge, som var med på ferien. Det var han sammen med sin mor Safarani, broderen Mike og søsteren Evelyne.

- Det har været en sjov ferie, hvor vi har badet og set dyr. Vi har haft det rigtig sjovt, siger Caleb, mens han leger med Mohammed fra Syrien, som han er blevet gode venner med henover ferien.

Og Mohammed er enig med Caleb.

- Vi havde det rigtig sjovt. Det har været en rigtig god sommerferie, forklarer han.

Foruden støtte fra Samvirkende Menighedsplejer har Ølgod Sogn givet et mindre beløb, mens provstiet har givet penge til blandt andet at leje en bus, da stort set ingen af familierne har en bil selv.

Grinende blev der fortalt historier fra ferien i Fåborg. Foto: Jon Tolstrup Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce