Annonce
Ugeavisen Ølgod

Tyske storke er landet i stort antal i Årre

Der er lige nu mange storke i området ved Årre. Det her par er formentlig fra Helgoland i Tyskland. Privatfoto: Niels Bjerrum Poulsen
Adskillige storke er de seneste dage set på markerne ved Årre. Borgerforeningsformand ser frem til flere fødsler.
Annonce

Årre: En flok tyske storke har indtaget markerne omkring Årre til stor begejstring.

Blandt andrehos 22-årige smed Niels Bjerrum Poulsen, som med sit kamera og store objektiv har zoomet ind på storken.

- Det er en flot fugl, som vi ikke får lov til at se ret tit. Der gik også en fiskehejre på marken, og der var en musvåge, fortæller Niels Bjerrum Poulsen, som nyder at tage fotos af naturen, når han ikke arbejder hos Harsøe Maskiner i Fåborg.

Han så storke både fredag og lørdag nordvest for Årre. Hans billeder er så gode, at man kan aflæse ringmærkerne på storkene, og det er derfor, man ved, de er tyske.

Formand for Årre Borgerforening, Poul Verner Christensen, byder de flotte fugle velkommen med et fromt håb om øget befolkningstal.

- Fødslerne vil stige i Årre. Ingen tvivl om det. Det bliver stort, siger Poul Verner Christensen og klukker - og tilføjer, at de tyske storke helt sikkert er her med et anerkendelsesværdigt formål og derfor ikke må sendes hjem på grund af corona.

Fødslerne vil stige i Årre. Ingen tvivl om det. Det bliver stort.

Formand Poul Verner Christensen, Årre Borgerforening

Ringmærkning

  • Ringmærkning er en dansk opfindelse. Det var overlærer Hans Christian Mortensen fra Viborg Katedralskole, som i 1899 grundlagde den videnskabelige ringmærkning.
  • I Danmark ringmærkes årligt mellem 60.000 og 80.000 fugle. Ringermærkercentralen modtager årligt cirka 3.000 ringmærkefund. Enten via foto, indfangede eller dødfundne fugle. Ringmærkning bruges blandt andet til at undersøge fuglenes trækruter og deres udbredelse.
  • Hvis man selv finder en død fugl med et ringmærke, eller har et foto med et synligt ringmærke, så gå ind på Ringermærkercentralens hjemmeside fuglering.dk. Her kan man indberette fundet.
Hvis man selv kan tage et skarpt foto af et ringmærke, må man meget gerne oplyse det til Ringermærkercentralen. Privatfoto: Niels Bjerrum Poulsen
Ifølge borgerforeningsformand Poul Verner Christensen er der set op mod tyve storke i området. Så han forventer et boom i børnefødsler. Privatfoto: Niels Bjerrum Poulsen
Årre kan lige nu nyde storkene. Privatfoto: Niels Bjerrum Poulsen
Årre kan lige nu nyde storkene. Privatfoto: Niels Bjerrum Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce