Annonce
Ugeavisen Ølgod

Unge Kristensen fra Næsbjerg banker på døren til førsteholdet i EfB: - Der er kun én tanke, og det er, at jeg skal klare den

Marcus Kristensen fik sin debut på Blue Water Arena i sidste sæson, og han håber, at han, ved hjælp af hårdt arbejde og gode præstationer, kan få lov til igen i denne sæson at få spilletid. Foto: Martin Jørgensen
Marcus Kristensen fra Næsbjerg satser alt på en fodboldkarriere, og han kæmper hver dag for, at han kan få en fuldtidskontrakt og spilleminutter for førsteholdet i EfB.

Næsbjerg: - Well done, Marcus. Great shot, råber EfB's tyske assistenttræner Maik Drzensla entusiastisk til den 18-årige Marcus Kristensen, da han kanonerer et langskudsmål op i venstre målhjørne i en træningsøvelse i midten af juli-måned.

Roser er der nok af til det Næsbjerg-fødte fodboldtalent, der er seneste skud på stammen af Kristensen-fødder, der får lov til at vise sig frem hos den vestjyske storklub EfB.

Den 25. maj fik han også sin debut, da EfB mødte FC Helsingør i seneste sæsons sidste kamp, da han blev indskiftet efter 86 minutter.

Annonce

- Det var en rigtig stor oplevelse for mig. Jeg har jo set mange af min storebror Mathias' kampe i tidens løb, og jeg har fået lov til at træne lidt med. Jeg kunne godt fornemme, at der måske lå en mulighed for spilletid, nu hvor der ikke længere var noget at spille for til sidst. Men det var virkelig en lettelse, og jeg nød det, siger Marcus Kristensen, da Ugeavisen fanger ham til et interview kort efter en træning med førsteholdstruppen, som han har trænet med i opstarten til den kommende sæson.

- Det er noget helt andet at træne med her end at spille ungdomsfodbold med jævnaldrende. Det er ligesom at starte forfra på mange måder. Men de ældre spillere har været gode til at tage imod os unge, og man bliver hurtig tryg, når der bliver joket lidt med en på en god måde. Heldigvis kender flere af dem mig, fordi de har spillet med Mathias i mange år, fortæller Marcus Kristensen, som sammen med de andre unge spillere får lov til at samle kegler og flytte mål, men det er en del af pakken, fortæller han.

Tilfældigt på førsteholdet

Hvis vi spoler tiden lidt tilbage, så startede Marcus' fodboldopvækst hos NRUI, hvor han spillede fra han var helt ung.

Som det også gik med storebror, blev han rekrutteret af trænere fra Esbjerg, som havde haft et godt øje til ham, når den lille landsbyklub dragede mod Esbjerg for at møde EfB.

- Jeg kunne mærke, at det godt kunne række længere end bare at spille i Næsbjerg, og det har været godt for mig, at jeg har været i EfB så længe.  Jeg har på en måde lært kulturen at kende fra begyndelsen.

Skiftet til EfB betød, at modstanderholdene gik fra at hedde Nordenskov og Årre til Nordsjælland og Aab, hvilket matchede Marcus' niveau endnu bedre.

Han blev lynhurtigt en fast del af førsteholdet i sin årgang, hvilket han har fortsat med indtil den dag i dag. Som bare 16-årig fik han lov til at snuse til de helt store drenge på klubbens seniorhold.

- Det var faktisk ved en tilfældighed. Jeg lå i min seng, og så ringede Mathias til mig, fordi der var én af de andre spillere i truppen, der var blevet syg, og så tog jeg afsted og trænede med i stedet for ham.

Han hoppede herefter ud af sengen med kurs mod førsteholdstræningen på tom mave, men gjorde det så godt, at han fik lov til at træne med ugen ud.

Om Marcus Kristensen

Født den 14. januar 2003 i Næsbjerg

Søn af Per Kristensen, som spillede 80 førsteholdskampe for EfB i 80'erne. Lillebror til Mathias Kristensen, som nåede 122 kampe i den blåhvide trøje.

Spiller oftest på midtbanen, hvor han både benyttes som central midtbanespiller og kant.

Har på nuværende tidspunkt en ungdomskontrakt med EfB, som udløber i sommeren 2022.

Spillede i sidste sæson 22 kampe i U19 Ligaen, hvor han lavede seks mål.

Annonce

Skader og drømme

I dag har Marcus byttet barndomsværelset på Agervigvej ud med en studielejlighed på Esbjerg Sports College, hvor han bor sammen med flere af de andre unge talenter fra EfB. Det har gjort hverdagen lettere og sparer ham for kørsel frem og tilbage.

Hverdagen går med utallige træningspas både på græsplænerne og i styrkecenteret, mens han skal til at læse sit sidste år på EUX Business i Esbjerg. Det er dog en plan b, fastslår han.

- Jeg skal have noget at falde tilbage på, hvis det hele glipper. Det gør det forhåbentligt ikke, men man ved aldrig. Jeg gør mig slet ingen tanker om, hvad jeg ellers skal lave. Der er kun én tanke, og det er, at jeg skal klare den, fortæller Marcus Kristensen, som dog også har mærket modgang, der har sat tingene i perspektiv.

Marcus Kristensen er ét af de lovende talenter i EfB. I en ung alder har han fået lov til at snuse til førsteholdet på Gl. Vardevej, og han er allerede kommet langt, efter han i en alder af 10 år tog skridtet fra Næsbjerg til Esbjerg. Foto: Martin Jørgensen

- Jeg har været tæt på at stoppe før. Jeg havde problemer med en fibersprængning, da jeg spillede U15, og den sprang op flere gange. Så jeg havde egentlig sagt til mig selv, at nu ville jeg ikke længere, men Jerry Lucena (tidligere EfB-profil og nuværende ungdomstræner i klubben) skrev til Mathias og bad ham om at overtale mig. Og det gav mig helt sikkert noget håb og motivation, som jeg brugte til at komme videre.

Det er tydeligt at mærke, at storebror Mathias har været en vigtig del af Marcus' liv. I den kommende sæson er der en chance for, at de to støder sammen, hvis sidstnævnte får bidt sig fast i seniortruppen. Mathias spiller nemlig for Fredericia, og de to mandskaber skal møde hinanden i 1. division.

- Det kunne være sjovt, hvis vi kommer til at møde hinanden. Det vil være meget specielt, men det ville virkelig være sjovt for os og vores familie. Vi er begge konkurrencemennesker, og det vil blive specielt. Vi er ikke brødre på banen, men så snart den er fløjtet af, er alt selvfølgelig ved det gamle, siger han og tilføjer om sine egne forhåbninger og drømme om den kommende tid i EfB:

- Ambitionen er at få tilspillet mig en fuldtidskontrakt i klubben. Det ville betyde alt for mig. Jeg har fået debut og en lille smag for det, og jeg føler selv, at jeg har vist mig godt frem. Jeg tager det som det kommer, og hvis det ikke bliver her i Esbjerg, så må jeg kæmpe for at få det et andet sted, fortæller Marcus Kristensen, som på sigt drømmer om, at karrieren tager så meget fart, at han en dag får lov til at spille med de allerbedste i udlandet.

Marcus Kristensen har kun taget få skridt i sin karriere, men allerede i en tidlig alder får han lov til at spille med de bedste, og det giver ham blod på tanden til at opnå endnu større ting. Foto: Martin Jørgensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Danmarks måske største vejfest i Tistrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Plejecentre skal være fremtidens attraktive arbejdsplads

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Vi sejler ikke rundt i de brede spørgsmål

Ugeavisen Varde

Gør det, der virker for biodiversiteten

Ugeavisen Varde

Giv forældre 12 måneder med tilskud til at passe eget barn

Ugeavisen Ølgod

Nyt blod til Nordenskov Elite Volley: - I år snupper vi mesterskabet

Ugeavisen Ølgod

Monas Køkken er klar: - Så er der håndmadder til alle

Ugeavisen Ølgod

25.9: Troubadour underholder til to koncerter

Ugeavisen Ølgod

29.9: Thyge Nielsen fortæller om et liv med politik

Ugeavisen Ølgod

23.9: Hans Vestager er vært med fortællinger og højtlæsning

Ugeavisen Ølgod

28. september: Fyraftenskoncert i Skovlund Kirke

Ugeavisen Ølgod

Vild omvæltning: Der er så mange, der vil holde fest, at Dorte fra forsamlingshuset ikke kan sige ja til alle

Ugeavisen Varde

Hjælp Bente med at gennemføre en ekstrem udfordring: Du kan være med til at gøre en forskel for at hun kommer i mål

Ugeavisen Ølgod

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Ølgod

I Tistrup spiller de om DM i kroket: - Men vores baner er ikke gode nok

Ugeavisen Ølgod

19.9: Så er der kig til kalvene i stalden

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Nytænkning i skolen - sådan

Ugeavisen Varde

Det døve spektakel

Ugeavisen Ølgod

Hun er den afdæmpede del af kendt madfirma: Maja på 30 år købte halvdelen af den virksomhed, hun er udlært i

Annonce