Annonce
Ugeavisen Ølgod

- YES, vi er de bedste: Hjemmeplejen i Ølgod er Årets Arbejdsplads

Sosuassistenterne Mia Baun Nielsen og Mette Koch indstillede i august hjemmeplejen i Ølgod til titlen som årets arbejdsplads. Foto: Michael Svenningsen
FOA Vest har netop kåret hjemmeplejen i Ølgod som Årets Arbejdsplads.

Ølgod: Hjemmeplejen i Ølgod er årets arbejdsplads. Det er FOA Vest, som har stået for kåringen, efter medarbejderne har indstillet arbejdspladsen til titlen, der er vundet i et kapløb med andre arbejdspladser i kommunerne Billund, Esbjerg, Varde, Fanø og Vejen.

- Vi er gode til at kommunikere med hinanden, er Mia Baun Nielsen og Mette Koch fra hjemmeplejen i Ølgod enige i. Foto: Michael Svenningsen

Rummelighed

Sosuassistenterne Mia Baun Nielsen og Mette Koch indstillede i august hjemmeplejen i Ølgod, til titlen som årets arbejdsplads. Det er ud fra kriterierne om et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, og at der er rummelighed og sammenhold på arbejdspladsen.

Vi løfter i flok og er åbne om, hvad der sker i hjemmeplejeteamet. Vi skal snakke sammen og fortælle hinanden, hvordan vi går og har det. Ingen skal være alene. Det er så vigtig med dialog for at få hele holdet til at fungere.

Annette Nørbork Olesen

- Vi har en super god arbejdsplads og et godt miljø her i hjemmeplejen. Vi tager alle sammen fælles ansvar for hinanden og ansvar for at få det til at fungere, fortæller Mette Koch.

Mia Baun Nielsen og Mette Koch er enige om, at det er vigtigt at have fokus på kollegaernes styrker og svagheder.

- Vi er gode til at kommunikere med hinanden. Vi giver udtryk for, hvad vi gerne vil have, der sker på arbejdspladsen. Ingen går og gemmer på noget. Vi har et åbent og sundt arbejdsmiljø, siger Mia Baun Nielsen.

Et andet af kriterierne for en god arbejdsplads ifølge FOA Vest er, at der skal være mulighed for kompetenceudvikling. Også det kan Mia og Mette bekræfte er til stede i hjemmeplejen.

- Der er plads til til faglig udvikling og kurser. Vi er en nysgerrig arbejdsplads og spørger hele tiden hinanden til råds, hvis der er noget, man er i tvivl om. Det er også derfor sosueleverne er glade for at uddanne sig her ved hjemmeplejen i Ølgod, siger Mette Koch.

I hjemmeplejen i Ølgod er der 25 medarbejdere plus elever og afløsere. Sosuassistenterne og -hjælperne kommer ud til 180 borgere i Ølgod og oplandet.

- Vores fokus her i hjemmeplejen er dialog. Vi løfter i flok og er åbne o,  hvad der sker i hjemmeplejeteamet, siger teamleder i hjemmeplejen i Ølgod, Annette Nørbork Olesen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Stolt over prisen

Teamleder i hjemmeplejen Annette Nørbork Olesen er stolt over prisen som bedste arbejdsplads. Hun er enig med sine medarbejdere i, at der er et godt psykisk arbejdsmiljø i hjemmeplejen i Ølgod.

- Vores fokus her i hjemmeplejen er dialog. Vi løfter i flok og er åbne om, hvad der sker i hjemmeplejeteamet. Vi skal snakke sammen og fortælle hinanden, hvordan vi går og har det. Ingen skal være alene. Det er så vigtig med dialog for at få hele holdet til at fungere, siger Annette Nørbork Nielsen.

- Der er selvfølgelig også udfordringer i jobbet som sosuassistent og sosuhjælper. Der er mange administrative opgaver. Vi skal observere og dokumentere doseringer og bivirkninger af den medicin, vi giver til borgerne. Vi skal også varetage lægekontakt for borgerne. Det tager tid. Den tid går naturligvis fra omsorgen med borgerne. Men vi er gode til at lytte og være opmærksomme, siger Mia Baun Nielsen.

Sosuassistenterne Mia Baun Nielsen og Mette Koch er stolte over at have fået prisen som Årets Arbejdsplads. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Et godt grin

Mette Koch kan også godt genkende den store byrde, det kan være at håndtere de administrative opgaver. Men hun vil gøre alt for at give borgerne den bedste oplevelse.

- Et godt grin er det bedste. Der er intet bedre, end når man har fået et smil fra en borger eller et godt grin. Det kan både være fra borgerne eller fra kollegaerne. Det samvær man oplever med hinanden, når der er et smil og et grin, er simpelthen det bedste, hverdagen og jobbet kan give en. Det er tit de små ting, som lige gør forskellen. Det giver ikke kun borgerne en større tryghed, men også deres pårørende, siger Mette Koch.

I hjemmeplejen i Ølgod er der 25 medarbejdere. Sosuassistenterne og -hjælperne kommer ud til 180 borgere i Ølgod og oplandet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ølgod Kulturhus klædt klimavenligt på til jul

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hvad synes I om, vi nu igen bruger mundbind?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Hardy går på pension efter 43 år ved maskinforretningen: - Jeg er aldrig rigtig blevet udlært

Ugeavisen Ølgod

Har du også fundet nogle af julemandens små gaver?

Ugeavisen Ølgod

Forestillingen om Pippi er udsat

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Ølgod

Julestemning på Østbækhjemmet

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Ugeavisen Ølgod

Besked om datalæk på mobilen? Sådan skal du reagere

Ugeavisen Ølgod

Drabanterne opfører teaterstykke om verdens stærkeste pige

Ugeavisen Ølgod

Nanna giver sine egne hesteoplevelser videre til andre unge piger: - Hestene griner ikke, når jeg kommer med morgenhår

Ugeavisen Ølgod

Nordenskov vil omdanne kroen til medborgerhus – hvis den kan finde pengene

Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Ugeavisen Ølgod

Emma fra Sig drømmer om at komme til at spille for Chelsea eller Manchester United

Ugeavisen Ølgod

Kom til jul i Janus

Ugeavisen Ølgod

Grisebønder leverede stort overskud

Ugeavisen Ølgod

Gabriel fra Ansager udgiver debutsingle om at vælge nye veje i livet

Ugeavisen Ølgod

Lise og Troels støtter grisebanko i Ølgod Hallen

Ugeavisen Ølgod

Pengene er på vej til kunstgræsbanen i Helle FC

Ugeavisen Ølgod

Varde Kommune bør have en støttefunktion for virksomhederne

Ugeavisen Ølgod

STU-ungdommen mødte politikerne: Spændende at høre om kommunalpolitik

Ugeavisen Ølgod

Martin åbner dørene op til valg i kulturhuset: - Der står altid en lille flok og venter på at blive de første med krydset

Annonce