Annonce
Kultur

Ægtepar håber, at H.C. Andersen-stue kan genopstå på Østerbro

Besøgende par over for nogle af de H.C. Andersen-rekvisitter, som kan følge med til Østerbro. Privatfoto

- H.C. Andersen vil efter 16 år på Bornholm gerne tilbage til sit gamle Østerbro.

Sådan lyder det fra ægteparret Rigmor Hansen og Helge Østergaard. De drev i sin tid en lokalhistorisk café i Nordre Frihavnsgade med en H.C. Andersen-stue, som de flyttede med til Bornholm, da parret flyttede til solskinsøen i 2005. Den var en del af deres traktørsted i Ekkodalen frem til 2015.

Nu ønsker de H.C. Andersen-stuen tilbage til Østerbro, i eller omkring Rosenvængetkvarteret, og de sælger al inventaret samlet, som de håber et værtspar eller en organisation vil købe.

Køberne skal have en umøbleret stue på minimum 16 kvadratmeter, da der følger sofa, bord og stole, pendulur, damaskdug, mokkastel med guldkant og 30 fotos fra hans tid på Østerbro i mahognirammer. Desuden er der en montre med hans originale hår i visitkort, to originale digte, en høj hat (ikke den originale) samt mursten og potteskår fra landstedet ”Rolighed” hans ”hjem i hjemmet” hos familien Melchior (fundet ved udgravning i forbindelse med gårdsanering i Kalkbrænderihavnsgade).

H.C. Andersen-stue på Bornholm, som ægtepar ønsker skal tilbage til Østerbro.Privatfoto

- Vi vil være glade om de nye værter har mod på at fuldende bogen om ”H.C. Andersen og hans borgerlige venner på Østerbro”, hvor kun det sidste kapitel mangler. I bogen lader vi H.C. Andersen selv fortælle sin historie om livet blandt sine borgerlige venner på Østerbro 1863-1875 ud fra hans meget detaljerede optegnelser i dagbøgerne, lyder det fra Rigmor Hansen og Helge Østergaard.

De ønsker også, at de nye værter vil arrangere rundvisninger i H.C. Andersens fodspor og præsentere hjemmene i Rosenvænget, hvor digterens borgerlige venner boede.

Ægteparret har sat den samlede pris til 100.000 kroner. Henvendelse skal ske til rigmor.helge@outlook.dk.

Ægteparret Rigmor Hansen og Helge Østergaard som flyttede fra Østerbro, hvor de drev lokalhistorisk café i Nordre Frihavnsgade, til Bornholm i 2005.  Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce