Annonce
Østerbro

Østerport først i urbant køkkenhave-kapløb

Christoffer Harlos, Senior Expansion Manager i INFARM præsenterede stolt den vertikale køkkenhave ved åbhningen i Irma 21 november 2019. - Foto: Chili Djurhuus

I samarbejde med Infarm går Irma som supermarked forrest med en urban produktion af fødevarer. Første have åbnede i butikken ved Østerport. I løbet af 2020 kan alle hente krydderurterne i deres lokale Irma.

Annonce

Hvis du altid har drømt om din egen køkkenhave, eller hvis du har klimaskam over, at de krydderurter, du køber, skal transporteres langt for at ramme dit lokale supermarked, så har du nu muligheden for at få din egen køkkenhave i Irma ved Østerport.

Som det første supermarked i Danmark iværksætter Irma nemlig vertikale køkkenhaver i deres butikker.

Annonce

Bæredygtig fødevarer

Over hele verden spirer vertikale haver frem som en del af løsningen på at skabe et mere bæredygtigt fødevaresystem, og det er det samme i Irmas køkkenhave.

Køkkenurterne i Irmas vertikale køkkenhave dyrkes lokalt og fri for syntetiske pesticider. Under dyrkningen benytter krydderurterne 95 procent mindre vand end traditionelt landbrug.

I og med at krydderurterne ved høst beholder roden bevarer urten også sine næringsstoffer og smagsintensitet.

Annonce

Fremtidens måde

»Det er fremtidens måde at dyrke grøntsager på. Med dette samarbejde forener vi Irmas mål om at fremme de mest bæredygtige produktionsformer, og den bedst mulige smagskvalitet. Samtidig styrker vi vores samarbejde med iværksættere, som kan give vores kunder fremtidens fødevarer,« siger Irmas direktør Søren Steffensen.

Annonce

Lokal glæde

Østerbro Avis var med til åbningen af Irmas køkkenhave.

Her mødte avisen Herdis Fischer, der bor på Østerbro.

»Da jeg bor i lejlighed, er det svært at få en køkkenhave ind i husholdningen på grund af al jorden. Derfor er det her virkelig en god ide, og jeg glæder mig over, at det starter i min lokale Irma. Jeg køber i forvejen økologisk, så det er her helt klart en vare, jeg vil prioritere«, siger Herdis, og griner, da hun bliver spurgt, om hun kunne forstille sig at selv få en vertikal urtehave i sin lejelighed.

»Det kommer an på hvor meget den fylder.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce