Annonce
Forfatter

Østre Anlæg: Mellem legeplads og nedgravet lig

Forfatter Katrine Engberg, Østerbro, Østre Anlæg, aktuel med bogen Isola i 2020 med et mord i Østre Anlæg
Forfatteren Katrine Engberg lader Østre Anlæg være scene for et mord. Hun betragter anlægget som 'sin park', som hun har gode barndomsminder fra.

I første kapital af forfatteren Katrine Engbergs nye krimi Isola findes et lig i en nedgravet kuffert i Østre Anlæg.

Forfatteren ser anlægget som en perfekt kulisse.


Annonce

Det er som om, at man er ude i en skov, når man er her. Det er et vildt sted på det pæne Østerbro, det kan jeg godt lide


- Det er den vildeste park i den indre del af København og meget stemningsfuld. Træstammerne får lov til at rådne i søen. Mange af de andre parker er meget friserede. Det er som om, at man er ude i en skov, når man er her. Det er et vildt sted på det pæne Østerbro, det kan jeg godt lide, siger hun og fortsætter:

- Jeg fik en tanke om, at det er et godt sted at finde et lig. Kontraster er altid gode, og det er noget af en kontrast mellem en legeplads og en nedgravet lig.

Løbe på skråningerne

I bogen er det elever i første klasse fra Krebs Skole, der finder kufferten med liget, når de er ude at lege på legepladsen i Østre Anlæg og forvilder sig op på skråningen, hvilket de egentlig ikke må.

Og udover at det grønne område på kanten af Østerbro og Indre By er et mystisk sted og en perfekt ramme for at finde et lig, er det også forbundet med gode barndomsminder for Katrine Engberg.

- Østre Anlæg er min park. Da jeg voksede op i Kartoffelrækkerne, løb vi herhen og legede i den. Jeg har klare barndomsminder om at løbe på skråningerne og finde alt muligt.

Det med at finde underlige ting på skråningerne, dog ikke et lig i en kuffert, er hende dermed ikke fremmed.

Og det med at lege i Østre Anlæg er gået i arv til næste generation i form af sønnen Cassius.

- Min søn går på Nyboder Skole og leger her også nu.

Annonce

Kan lide byens larm

Familien bor tæt på Sortedams Sø og indbefatter også Katrine Engbergs mand, skuespilleren og tv-værten Timm Vladimir.

De boede tidligere i Valby, men Katrine Engberg ville gerne tilbage til det Østerbro, hvor hun voksede op i Kartoffelrækkerne.

- Vores søn var blevet så stor, så jeg syntes, at han skulle have det samme tilhørsforhold til byen, som jeg havde haft, siger hun.

Og byen var for hende ikke Valby, selvom det også er en del af Københavns Kommune, men der var noget forstadsliv over at bo i villa i kanten af hovedstaden. Det passede egentlig Timm Vladimir, der er vokset op i Albertslund, ganske godt, men de tog springet til Østerbro for seks år siden, da hun havde overbevist ham.

Og hun nyder at være tilbage i bydelen med alt det bøvl og begejstring, som følger med ved at bo mere centralt.

- Jeg kan godt lide larmen på Østerbro. Jeg har ikke noget imod fodboldkampe, og man må godt spærre gaderne af for endnu et motionsløb. Jeg kan godt lide, at forretningerne har længe åbent og caféerne på Østerbro, siger hun og supplerer:

- Og jeg kan godt lide at handle i den samme Irma, som jeg handlede i som barn.

Hun nævner også nærheden til alt ting, som hun kan genkende som voksen.

- Jeg voksede op i et hjem uden bil, vi cyklede eller tog toget til alt, fortæller hun.

Annonce

Uddannet danser

Katrine Engberg flyttede hjemmefra Kartoffelrækkerne allerede som 17-årig og blev uddannet danser i Tyskland. Undervejs har hun også været koreograf og instruktør, dermed har hun været vidt omkring i kulturverdenen, inden hun i 2016 udgave sin første krimi: Krokodillevogteren.

Derefter er det gået stærkt, og her i 2020 er Isola allerede den femte krimi med Jeppe Kørner og Anette Werner i hovedrollerne som kriminalbetjentene, der opklarer forbrydelser.

- Jeg kom til at holde så meget af dem, at jeg ikke kunne slippe dem, fortæller hun.

Katrine Engberg har været glad for litteratur fra barnsben, og allerede i 2007 og 2012 stod hun bag et par bogudgivelser, begge med selvbiografiske elementer blandt andet en rejsebog, men hun betragter sine krimier som vendepunktet, hvor hun blev forfatter.

Og man kan roligt sige, at det er blevet en succes. Hendes bøger har solgt godt i Danmark og er også blevet oversat og udgivet i mange andre lande.

Katrine Engbergs Østerbro

Katrine Engberg er født i 1975 og opvokset på Østerbro, hvor hun også bor i dag med sin familie. Hun gik på Øster Farimagsgades Skole og senere på Niels Steensens Gymnasium.

Når hun skal nævne tre yndlingssteder i bydelen, er det:  den italienske restaurant Famo Metro på Lille Triangel, Søndre Frihavn hvor hendes mand Timm Vlademir er ivrig sejler og Stepz Dansestudio i Øster Farimagsgade, hvor hun gik til dans som barn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

Byggeri

Kulturcenter er forsinket endnu et år

Annonce