Annonce
Østerbro

1. maj i Fælledparken er aflyst for andet år i træk

Billedet her er fra sidst, der var 1. maj-fejring i Fælledparken. I 2019. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der bliver ingen markering af arbejders internationale kampdag i Fælledparken i år på grund af coronavirus.

Der bliver ingen 1. maj-fejring i Fælledparken i København i år, da arrangementet er blevet aflyst for andet år i træk på grund af coronasituationen.

Det oplyser Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Hovedstaden, der er arrangør af begivenheden, i en pressemeddelelse.

- Vi er triste over igen i år at måtte aflyse 1. maj i Fælledparken.

- Vi havde glædet os til gode samtaler om de ting, som berører danskerne dybt. Coronakrisen har sat en masse ting på spidsen; mange har mistet deres arbejde – og andre har urimeligt travlt i denne periode, siger Per G. Olsen, formand for FH Hovedstaden, i pressemeddelelsen.

Arbejdernes internationale kampdag vil i stedet blive markeret med en række virtuelle indslag fra fagbevægelsen, som interesserede kan følge via fagbevægelsens facebookside.

Der vil være politiske taler, musik og indslag fra tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter.

Selv om samlingen i den store park på Østerbro er blevet sløjfet, vil fagbevægelsen stadig sætte sit præg på Fælledparken den første dag i maj.

Der vil nemlig være bannere med budskaber rundt omkring, oplyser FH Hovedstaden.

Det var historisk, da kampdagen blev aflyst i Fælledparken sidste år. 1. maj har været markeret i parken i København siden 1890 hvert år med undtagelse af i 1940, da Danmark kort forinden var blevet besat af Tyskland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

Byggeri

Kulturcenter er forsinket endnu et år

Annonce