Annonce
Navne

Aase fylder 100 år - de 97 af dem har hun boet på Østerbro

Aase Sandberg på Nationalmuseet inden for de senere år. Privatfoto
Annonce

Aase Émilie Hermann Sandberg fylder 100 år tirsdag 12. januar.

Hun blev født i 1921 med pigenavnet Olsen. Fødestedet var i Kalvehave, hvor hendes far havde købmandsbutik, men allerede da hun var tre år, flyttede hun med sin familie til Østerbro, og her har hun boet siden, først i Holsteinsgade, siden i Nordre Frihavnsgade, inden hun flyttede til Bogensegade med sin mand Poul Werner Sandberg i 1941.

Her stiftede de familie, og hun boede på adressen helt frem til 2019, hvor hun flyttede på plejehjem på Klostergården, på Strandvejen, naturligvis på Østerbro.

Aase er uddannet syerske hos Moresko i Fiolstræde, hvor hun arbejdede frem til 1945, hvor hun fik sit første barn. I alt fik hun og manden tre børn, og siden er der kommet børnebørn og oldebørn til.

Indtil hun og hendes mand blev pensioneret, ordnede Aase al kontorarbejde for sin mand, som var fabrikant i automater. De havde et sommerhus i Jyderup, hvor de tilbragte meget tid i weekender og ferier. Hendes mand Poul Werner døde i 2000, og Aase har rejst meget uden for landets grænser siden da.

Efter mandens død rejste hun med en søster i vintermånederne til Frejus Plage i Sydfrankrig. Hun har også været mange gange i Bordeaux, hvor en del af familien bor, da hendes ældste barn, datteren Inge Lise flyttede dertil og har sin familie der. I alt har Aase Sandberg tre børn, fire børnebørn og syv oldebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ryparken hører til i Bispebjerg

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce