Annonce
Trafik

Alle politikere er enige om, at Nygårdsvej skal ensrettes: Men pengene er ikke fundet endnu

Der er politisk enighed om ensretning for at få stoppet de kaotiske tilstande på Nygårdsvej. Foto: Thomas Frederiksen
Samtlige politikere fra venstre til højre i teknik- og miljøudvalget er enige om, at Nygårdsvej skal ensrettes. Der er dog ikke fundet penge endnu, og når det kommer til, om der skal findes nye parkeringspladser, hører enigheden op.

Som Østerbro Avis tidligere har omtalt, ligger der nu forslag til, hvordan Nygårdsvej mellem Vennemindevej og Østerbrogade kan gøres ensrettet.

Samtlige politikere i teknik- og miljøudvalget støtter en ensretning af biltrafikken på Nygårdsvej fra Østerbrogade til Vennemindevej, hvor der samtidig skal være en cykelsti den anden retning.

Annonce

Ingen penge nu

Der blev dog ikke fundet penge i overførselsforhandlingerne på rådhuset - hvor partierne bag budgetforliget hvert forår finder overskydende penge til forskellige projekter i kommunen - og sagen er udsat til budgetforhandlingerne til efteråret. Det var simpelthen et for stort og dyrt projekt at sætte i gang i denne omgang, lyder det fra politikerne fra forskellige lejre.

Projektet er beregnet til lidt over 15 millioner kroner i sig selv og stiger til omkring 23 millioner, når der også skal findes erstatningsparkering.


Jeg har været rundt i området flere gange sammen med lokaludvalget, og det er jo helt tydeligt, at der er markante problemer med trygheden for cyklister og gående

Ninna Hedeager Olsen


Der er registeret 10 personuheld på strækningen i årene 2014-18, hvoraf 7 involverer parkerede biler. I fem af uheldene er der cyklister med.

Der er tung trafik på vejen, som hovedsageligt leverer varer til butikker. Parkeringsforholdene med skiftevis længde- og skråparkering med en høj belægningsgrad på 77-101 procent sammenholdt med det smalle og uensartede vej er medvirkende til, at cyklister føler sig utrygge, vurderer kommunen.

Annonce

Tæt på kollisioner

Det blev observeret, at der flere gange var ”nær-ved” kollisioner mellem biler til og fra parkering og cyklister, at oversigten fra sidevejene til Nygårdsvej er ringe og tvinger sidevejstrafikken frem for at orientere sig, og at der bliver parkeret og standset uhensigtsmæssigt ude på vejen før krydset ved Østerbrogade. Nygårdsvej er vejen for mange børn på vej til og fra mange skoler i området.

- Jeg har været rundt i området flere gange sammen med lokaludvalget, og det er jo helt tydeligt, at der er markante problemer med trygheden for cyklister og gående – ikke mindst de børn, som har vejen som deres skolevej. Det har været alt for farligt alt for længe, og det er helt klart et sted, jeg mener, vi må prioritere nu, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), som dog ikke sad med omkring bordet til overførselsforhandlingerne, da Enhedslisten ikke var med i budgetforliget i fjor.

Annonce

Uenighed om parkering

I teknik- og miljøudvalget var der som sagt enighed om projektet blandt alle partier, i forslaget nedlægges der 46 parkeringspladser i gaden, som forvaltningen vurderer kan findes i nabogaderne. Det ønsker Enhedslisten og Alternativet ikke.

- Partierne vil i en kommende budgetproces arbejde for en løsning uden etablering af erstatningspladser, har de udtalt i en protokolbemærkning.

Omvendt lyder det fra Venstre og konservative, at de forudsætter, at der etableres erstatningsparkeringspladser, idet belægningsprocenten er op til 101 procent.

- Vi konservative frygter for parkeringspladserne, hvis gaden bygges om. For os er det vigtigt, at hver eneste parkeringspladser erstattes, så der ikke bliver færre parkeringspladser. Det er velfærd at kunne finde en ledig parkeringsplads, lyder det fra de konservatives Jakob Næsager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce