Annonce
Østerbro

Alternativet og Enhedslisten forlader budgetforhandlinger

Annonce

"Jeg er dybt skuffet på Københavns vegne. Vi kunne have reddet Amager Fælled og samtidig bygget masser af boliger. Vi gik efter at få et balanceret budget med fokus på natur, klima, livskvalitet og sociale forbedringer. Men vi blev presset ud, før vi fik kunne få lov til at fremlægge vores samlede budgetforslag," udtaler kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Alt.) i en pressemeddelelse. 

Også Enhedslisten er ude af forhandlingerne. Partiet skriver i en pressemeddelelse, at de står fast på ikke at bygge på Amager Fælled og er derfor smidt ud af budgetforhandlingerne på Københavns Rådhus. Samtidig langer de ud efter SF og de radikale, som også har kæmpet for Amager Fælled.

"Det er dybt alarmerende, at SF og Radikale er parat til at sælge fremtidens natur på Amager Fælled for at deltage i Franks budgetforhandlinger. Enhedslisten kæmpede for at bevare hele fælleden som grønt og rekreativt areal, som de fire partier lovede københavnerne under valgkampen. Det er trist at københavnerne nu mister muligheden for at kunne give et stykke sammenhængende natur videre til de næste generationer," skriver partiet. 

Den radikale gruppeformand Mette Annelie Rasmussen ønsker ikke at kommentere Enhedslistens angreb på de radikale.

Socialdemokraterne har som en betingelse for at deltage i årets budgetforhandlinger, at der skulle findes en løsning for, hvor der skal bygges boliger, når det nu ikke blev på strandengen på Amager Fælled. Alt tyder nu på, at et andet sted på 'fælleden' indgår i løsningen, som de resterende partier er enige om.

Socialdemokratiets politiske ordfører Jonas Bjørn Jensen er skuffet over Alternativet. Ifølge ham var det ikke nogle brugbare alternativer, som partiet havde med til forhandlingerne. Han viser mere forståelse for Enhedslistens exit, da partiet hele tiden har været modstandere af byggeri  til at finansiere metroen.

 

Annonce
Annonce
Erhverv

Biografejer: 2021 bliver et kanonår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ryparken hører til i Bispebjerg

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Amager

De københavnske familier betaler

Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce