Annonce
Byudvikling

Bænke og legepladser til "den nye Strandboulevarden"

Der bliver bænke og mulighed for leg på Strandboulevarden i det kommende grønne område mellem Svendborggade og Nordre Frihavnsgade. Illustration: Landskabsarkitekter BOGL
Politisk forlig på Københavns Rådhus sikrer, at der bliver opholdssteder for borgerne, når Strandboulevarden bliver mere grøn.

Når Strandboulevarden får et langt større grønt areal i den østlige side, som skal kunne håndtere store regnvandsmængder, skal der også være bænke og legepladser og andre opholdsmuligheder for borgerne.


Jeg håber, at boligforeningerne i området også vil gå ind og tage nogle initiativer

Klaus Mygind


Det har gennem mange år været på ønskelisten, og nu er der sat penge af til formålet. Der er sat en million kroner af til "byrumsinventar som for eksempel grillpladser, bænke og mulighed for leg", som det hedder i aftaleteksten på Københavns Rådhus.

- Nu skal der være en udvikling for borgerne, jeg håber, at boligforeningerne i området også vil gå ind og tage nogle initiativer, siger SF's Klaus Mygind, som kæmpede for, at få bevilliget pengene i overførselssagen på Københavns Rådhus.

Annonce

Nyt sted til ture

Han nævner, at boligforeningerne kan søge yderligere penge til at indrette området.

De radikales lokale medlem af borgerrepræsentationen Mette Annelie Rasmussen har haft udviklingen af Strandboulevarden som en lokal mærkesag gennem flere år, også da hun sad i lokaludvalget for fem-ti år siden. Hun glæder sig over, at der nu bliver sat penge af til rekreative formål.

- Så bliver der et nyt sted at gå tur, så folk ikke altid behøver at gå i Fælledparken, bemærker hun.

Annonce

Kaldt skruptossede

Formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf, glæder sig over, at Strandboulevarden ikke skal graves unødvendigt op flere gange, så bænkene og legeredskaberne bliver placeret, samtidig med at det grønne område anlægges på boulevarden mellem Svendborggade og Nordre Frihavnsgade.

Og så er han tilfreds med, at et projekt, som han og andre har kæmpet for gennem ti år i lokaludvalget, bliver til noget.

- Nogen mente, at vi var skruptossede, at vi troede, at det kunne lade sig gøre, siger han med et smil.

Og tankerne om at omdanne Strandboulevarden har mange år på bagen. Allerede i 2007 var der et forsøg, hvor noget af boulevarden var spærret af for biler til fordel for opholdssteder.

Annonce

Cykelstier mod syd

Der vil fremover være en kørebane til bilerne i hver retning på denne strækning, til gengæld vil det grønne fylde mere.

På den sydlige del af boulevarden mellem Nordre Frihavnsgade og Fridjof Nansens Plads bliver der ikke samme type grønne område, der vil stadig være en midterrabat, til gengæld etableres der cykelstier på den strækning, så boulevarden sammenhængende skal blive bedre for bløde trafikanter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nygårdsvej: Verdens dyreste skilt

Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce