Annonce
Vinter

Politiet var ude: Borgere på usikker is

Det er ikke tilladt at gå på isen, for eksempel på Sortedam, før den er mere end 16 centimeter tyk. Og der har vi slet ikke været endnu, og det er flere år siden, at det har været tilfældet. Foto: Lene Johnsen
Annonce

For første gang i årevis har der været flere sammenhængende vinterdage, og det har fristet til at få flere til at gå ud på Sortedams Sø.

Men selvom det er fristende, og selvom den er lavvandet, så er det farligt, og det er først tilladt, når isen er mindst 16 centimeter tyk, at Københavns Kommune giver grønt lys til det.

- Da det var på sit højeste, var der mellem 20 og 30 personer ude på søen, fortæller vagtchef Henrik Svejstrup i Københavns Politi til Ritzaus Bureau om situationen søndag.

Mens betjente på den ene side af søen var beskæftiget med at kalde folk ind på land, vandrede personer på den modsatte side ud på isen, beretter han.

Det var ikke det eneste sted på Østerbro, at folk gik på udsikker is. Der var også færdsel på søen i Fælledparken og i Ryvangens Naturpark, som politiet fik meldinger om.

- Det var dialogbaseret, siger vagtchef Henrik Svejstrup til Ritzau om politiets tilgang. Ingen fik altså bøder.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce