Annonce
Østerbro

Borgmesterens turisttip: Besøg den nordligste grønne plet

Ryvangens Naturpark er mere vild end de øvrige grønne områder på Østerbro. Foto: Thomas Frederiksen
I løbet af sommeren har Østerbro Avis spurgt om tips til turister og alle os andre, der er på Østerbro. Lokal borgmester kommer her med sit tip.
Annonce

Sommerferien er over os, og jeg vil gerne tippe byens turister – og andre frit flyvende feriefugle – om en af de skønne pletter i byen, som selv for mange københavnere stadig er en overset perle:

Ryvangens Naturpark på Ydre Østerbro.

Lige ved siden af Mindelunden har et gammelt militært øvelsesområde fået lov at vokse nærmest vildt og er i dag et grønt og frodigt stykke natur lige midt i byen.

Her kan man tage på skovtur med ungerne, gå på opdagelse blandt gamle bunkere og ammunitionsanlæg eller snøre løbeskoene til en joggetur rundt i parken, som grænser op til S-togsbanen mellem Ryparken og Hellerup Station.


Lad os bruge den natur, vi har, og som vi måske ikke altid kender.


Man kan komme ind fra det gamle Ryparken, den nye cykelsti ved Ryparken Station og fra Tuborgvej.

Lad os bruge den natur, vi har, og som vi måske ikke altid kender. Så skynd dig derud, mens stedet endnu er en velbevaret hemmelighed. Og tip de turister, som du møder.

Ryvangens Naturpark

Ryvangens Naturpark var oprindeligt den nordlige del af Ryvangsmarken – et sumpet og øde sted. I 1893 opkøbte staten Ryvangsmarken samt det sydligere beliggende Vognmandsmarken til militær anvendelse.

Området blev brugt af ingeniørvåbnet som kaserne og øvelsesterræn. Under anden verdenskrig blevet det inddraget af besættelsesmagten, hvilket er sin helt egen omfattende og dystre historie. Efterfølgende blev en del af området udlagt til Mindelunden.

I 1972 forlod forsvaret området, bygningerne blev revet ned, så det ikke blev et nyt Christiania. Planter og træer fik lov til at passe sig selv. I firserne blev området åbnet.  Lokale ildsjæle kæmpede for at skabe en naturpark, og den blev etableret i 1998 og fredet i 2002. 

Annonce
Annonce
Østerbro

Så er der mad: Pesto fra Nordhavn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

Kunsten har indtaget autoværkstedet

Indre By

Cykler I til skole?

Østerbro

Festival: Regnbuen ender i Salonen

Annonce