Annonce
Østerbro

Brostrøms Østerbro: En fod der passer til en gammel sutsko

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm informerer, som danskerne har lært at kende ham i coronatiden. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm er blevet kendt af alle danskere i coronatiden. Han bor på Østerbro og svarer her på en række tilsendte spørgsmål fra avisen.
Annonce

Måske kendte nogle ham i forvejen som Sundhedsstyrelsens direktør. Men siden marts er der ikke tvivl om, at Søren Brostrøm er blevet kendt af hele familien Danmark.

Måske har du bemærket ham i gadebilledet. Han har boet på Østerbro siden 1983, med afbrydelser undervejs, og haft lejlighed tre steder, alle gange i det som i dag betegnes som Klimakvarteret, området nord for Jagtvej og syd for S-banen mellem Ryparken og Svanemøllen.

Søren Brostrøm er født og opvokset i Aarhus, hvor hans forældre mødte hinanden på lægestudiet. Som lægefamilie flyttede de noget rundt, og han har også boet i Himmerland, USA og i Hillerød.

- Hvorfor flyttede du til Østerbro?

- Jeg flyttede til Østerbro første gang fordi det var der jeg kunne få en lejlighed i 1983. Jeg har boet der siden, dog afbrudt af nogle år i Jylland og på Frederiksberg.

- Hvad er det bedste ved Østerbro?

- Når man bor ved Svanemøllen, har man jo en hel fantastisk let adgang til både S-tog, metro, bus, strand, udfaldsveje osv, samtidig med at man er tæt på byen, men også har ro og fred. Da jeg som 18-årig første gang flyttede til Ydre Østerbro, synes jeg, der var alt for stille og kedeligt, så der søgte vi tit indad og over mod Nørrebro. Nu, hvor jeg er rundet de 55 år, passer jeg fint til ydre Østerbro, nærmest som en fod der passer til en gammel sutsko, og man har taget form af hinanden.

- Hvad er dine favoritbutikker, -indkøbssteder og -spisesteder på Østerbro?

- Min indkøbsgade er striben af Østerbrogade fra Jagtvej til Svanemøllen, og der har jeg næsten alle mine behov opfyldt. Jeg bruger min lokale butikker på ’striben’: skrædderen til at sy om, den vietnamesiske købmand til østerssauce og panko, frisøren og fitnesscenter lige om hjørnet, radioforretning til højttalerledninger, blomsterforretningen til en pæn buket, cykelhandleren ved Svanemøllen – det er alle sammen forretninger, jeg har været stamkunde i gennem alle årene. Andre savner jeg, særligt Moster Elses frikadeller, men jeg er også ked af at renseriet ikke lukkede op efter corona-nedlukningen. Men så er der nye dejlige forretninger, som en kop kaffe og lidt kultur på Salonen og tre østers og et glas vin på Gotland! Det bedste spisested på Østerbro, og måske i Danmark, er jo Geranium; jeg tog min familie derhen da jeg fyldte 50 år, der var en kæmpe oplevelse, jeg har ikke været der siden, det er jo ikke helt billigt.

- Hvor på Østerbro vil du helst tilbringe en solskinstime?

- I karnappen blandt potteplanterne i min egen dejlige lyse lejlighed.

- Hvis du får besøg fra provinsen, hvad skal de så se på Østerbro?

En travetur omkring Svanemøllen og de nye kvarterer i Nordhavn.

- Hvad er det værste ved Østerbro?

Der er for meget trafik på Østerbrogade. Om morgenen er vi som en motorvej af cykler, og der kunne man ønske sig meget bredere cykelstier med diverse cykelvenlige løsninger som i f.eks. Farimagsgaderne.

- Hvad er dine fremtidsønsker for Østerbro?

Meget mere klimakvarter og meget mindre biltrafik

- Er østerbroerne generelt gode til at overholde Sundhedsstyrelsens råd og anbefalinger vedrørende corona?

Ja.

Søren Brostrøm

Søren Brostrøm er født i 1965 og uddannet læge fra Københavns Universitet, hvor han også forsvarede sin ph.d.-afhandling i 2003. Søren er speciallæge i gynækologi og obstetrik, som han supplerede med en ekspertuddannelse i urogynækologi med fokus på laparoskopisk bækkenkirurgi.

Søren Brostrøm blev direktør for Sundhedsstyrelsen i oktober 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Nyt byrumsmøbel foran Krudttønden

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor bliver sport nedprioriteret?

Debat

Skæve boliger midt i en grøn oase

Festival

Festival med stemmer til guitaren

Politi

Efterlysning: har du set denne mand?

Kunst

Lokalt litografi støtter pølsevognen

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Debat

Kæmpeprojektet Lynetteholmen

Annonce